Videz

Z jabolčnim kisom nad nepravilnosti

Tea Dečman
19. 8. 2018, 20.52
Deli članek:

Pore na koži se bodo zmanjšale, koža bo videti mladostnejša. Zmanjša se število aken, sestavine v jabolčnem kisu pa so poskrbele tudi za ohranitev ustreznega pH.

Profimedia
Maska z jabolčnim kisom odpravlja tudi rdečico.

Naravne in sveže sestavine delajo tako v prehrani kot v kozmetiki čudeže oziroma opazne spremembe na videzu kože. Sveže sadje in zelenjava lahko kot vir antioksidantov z nanašanjem na kožo na obrazu pripomorejo k mlajšemu videzu, pomagajo pa tudi v boju proti prostim radikalom in različnim vnetjem. Z redno rutino nanašanja domačih mask na obraz bo vaša koža postala bolj sijoča, mlajša, polt bo enakomernejša. Za mlajši videz lahko torej poskrbite kar doma z uporabo za zdravje blagodejnih živil in njihovih sestavin.

Krpo namočite v kis in si jo ovijte na mesto, kjer vas je pičil komar. Kis bo razkužil vašo rano in srbečica bo kmalu izginila. 

MASKA ZA OBRAZ IZ JABOLČNEGA KISA

Osnovni sestavini te maske sta jabolčni kis in soda bikarbona, v masko pa primešamo še žličko medu in sok polovice limone. V polovico kozarca nalijemo vodo in jo zmešamo z jabolčnim kisom, v posebni skledi pa sodi bikarboni počasi primešamo mešanico vode in jabolčnega kisa, stisnemo polovico limone in nato dodamo še med. Masko za nekaj časa pustite pri miru, tako da nastane homogena zmes. Nato jo na očiščeni obraz enakomerno nanesite, pustite učinkovati 5–10 minut in sperite s toplo vodo. Maska z jabolčnim kisom bo odpravila in ublažila kožne nepravilnosti, rdečico in zmanjšala mozolje. Jabolčni kis namreč odstranjuje mrtve celice kože, manjša pore na koži, jo osveži in naredi bolj gladko. Jabolčni kis skrbi tudi za ustrezni pH kože, zato je maska izjemno blagodejna za tiste, ki imajo zelo mastno ali zelo suho kožo.