VEČNI TREND

Da depiliranje ne bo nočna mora

T.D.
18. 8. 2018, 20.36
Deli članek:

Že dolgo je tega, ko so ženski trendi poleg visokih pet prinesli v svet telesa brez dlačic. Visoke pete so sicer zamenjali udobni natikači, a gladka koža ostaja »in«.

Dreamstime
Če se epilirate, bodo vaše noge gladke dlje kot po britju.

Žal zahtevajo gladke noge, roke in intimni deli precej pozornosti. Možnosti za gladko kožo je veliko. Katera je najprimernejša za vaše dlake, kožo in vaš življenjski slog, pa presodite sami.

BRITVICA

ZA: Hitra in neboleča depilacija, ki jo lahko opravite mimogrede, kar pod prho. PROTI: Če niste previdni, se lahko urežete, dlake zrastejo zelo hitro (že naslednji dan oziroma v treh dneh, odvisno od dlak), ker so vse enake dolžine in zaradi reza britvice so bolj ostre kot po drugih vrstah depilacije.

EPILATOR

ZA: Dlačice izpuli, zato je depilacija z epilatorjem potrebna le približno enkrat na dva do štiri tedne (odvisno od vrste in hitrosti rasti dlačic), uporabljamo pa ga lahko tudi skoraj vsak dan – s tem sproti populimo najmanjše dlačice in za depilacijo porabimo manj časa, predvsem pa si prihranimo neprijetne bolečine, saj je dlačic ob pogosti epilaciji manj, pa še krajše so. PROTI: Odstranjevanje dlak je boleče, najbolj zoprne pa so vrasle dlačice, ki ostajajo po odstranjevanju; pred uporabo epilatorja je zato dobro narediti piling, ki pa vraslih dlačic, sploh če ste nagnjeni k tem, vseeno ne bo do popolnosti preprečil. Prvi dan po depilaciji se je priporočljivo izogibati soncu.

Dreamstime
Depilacijske kreme so preproste za uporabo, a puščajo za sabo smrad.

KREME ZA DEPILACIJO

ZA: Neboleče odstranjevanje dlak, ki ga opravite mimogrede. PROTI: Sestavine, ki topijo dlake, niso najprijaznejše našemu telesu, obenem pa njihov neprijeten vonj še ves dan ostane na koži in v kopalnici. Dlake zrastejo hitro, tako kot po britju, torej bo vaša koža ostala gladka le od dva do štiri dni, odvisno od dlak. Občutljiva koža se lahko odzove z alergijsko reakcijo.