POMAGAJTE SI SAMI

Z vsakdanjimi zelišči v boj s slabim zadahom

T.D.
15. 8. 2018, 17.45
Posodobljeno: 15. 8. 2018, 17.48
Deli članek:

Na voljo je veliko domačih in komercialnih izdelkov zoper mikrobe v ustih in prebavnem traktu, ki lahko vašo sapico prijetno odišavijo.

Profimedia
Po obroku si privoščite kozarec vode z limoninim sokom.

Slab zadah povzročajo bolezni dlesni in zobna gniloba. Pravzaprav je slaba ustna higiena kar v 90 odstotkih povzročiteljica družabne nesproščenosti. Kadar mikrobi v slini izločajo beljakovine, je njihov stranski produkt tudi žveplo, kemična snov, ki, povejmo kar naravnost, zelo smrdi.

TERAPIJA

Mikrobe v ustih lahko zatrete z ustno vodico s številnimi antiseptičnimi sestavinami, od bazilike, rožmarina do timijana in nageljnovih žbic. Priprava ne terja veliko truda: Zamešajte po četrt žličke vsakega zelišča z dvema skodelicama vroče vode. Mešajte 20 minut, precedite in pustite, da se ohladi. Grgrajte dvakrat na dan. Prav tako lahko zobni pasti zjutraj in zvečer dodate kapljico olja drevesa avstralskega čajevca in si s pripravkom temeljito očistite zobe in jezik. Olje lahko kupite v naših lekarnah, tudi na spletu. Če še vedno ne pomaga, kupite močnejšo komercialno ustno vodico z dodatkom cinka in natrijevega klorida.

OD JETER DO PLJUČ

Nezdrava, predelana hrana prizadene naravno prečiščevalno moč jeter. Jetra se ne morejo v nedogled naprezati, da bi telo prečistila vse nesnage. Pač pa se stranski produkti prehranskih grehov z meseci in leti v jetrih kopičijo, nato potujejo v kri, od tam v pljuča in, kajpak, v zrak, ki ga izdihamo.

TERAPIJA

Da so si pljuča opomogla, boste opazili že po nekaj tednih prehranjevanja z bolj zdravo, presno hrano. Dobrote posipljite z oblilo peteršilja in koriandra, razstrupljevalnih začimb, in privoščite si veliko zelene zelenjave, v kateri je precej klorofila, ki ravno tako pomaga razstrupljati telo. Po obroku dobro dene kozarec vode z limoninim sokom, kar bo spodbudilo jetra k izločanju žolča, goriva naše naravne čistilne naprave.