Alternative

Ni brivske pene? Sploh ni panike!

Z.F.
29. 7. 2018, 08.00
Deli članek:

Ups, ste tudi vi pozabili v toaletno torbico pospraviti peno za britje? Če ste to ugotovili, ko ste stopili v hotelsko sobo, prijatelji pa vas že čakajo … uporabite alternativo!

Pinterest

Najverjetneje že veste, da suho britje ni priporočljivo. Težko boste odstranili vse dlačice. Poleg tega boste kožo s potegi na suho razdražili, in če boste imeli (ne)srečo, že po dobri uri paradirali ob morju, posuti z mozolji. Izognite se razdraženi koži in pobrskajte po malce drugačnih, a odličnih alternativah.

OTROŠKO OLJE

Če ste na dopustu z najmlajšimi, se v vaši torbi zagotovo skriva otroško olje. Z uporabo otroškega olja boste poskrbeli, da bo britvica gladko drsela po koži. Preprečili boste ureznine, izpuščene dlačice pa tudi vraščanje dlak. Pri uporabi upoštevajte, da je manj več, saj bi tudi prevelika količina olja povzročala težave pri britju. V skrajnem primeru lahko uporabite tudi olje za sončenje ali rastlinsko olje.

BALZAM ZA LASE

Nenavadno? Precej, a učinkovito. Prva pomoč namesto pene za britje je tudi balzam za lase. Njegov osnovni namen je vlaženje, poleg tega pa vsebuje ogromno sestavin, ki koristijo koži. Koža bo po britju z balzamu mehka in svilnata na otip. Če se niti balzam ni znašel v vaši toaletni torbi, lahko uporabite tudi šampon za lase ali gel za prhanje.

ARAŠIDOVO MASLO

Prva pomoč ob hudi lakoti je zagotovo žlica arašidovega masla, hitra pomoč pa je tudi pri britju. Arašidovo maslo je ravno prav gosto in kremasto, zato bo britje zelo podobno tistemu s peno za britje. Med britjem se boste sicer morali večkrat spopasti s čiščenjem britvice, a na koncu boste priča čudovitemu rezultatu. Arašidovo maslo bo poskrbelo tudi, da bo koža gladka, mehka in navlažena.

TRDO MILO

Če nimate pri roki nič od naštetega, bo za prvo silo dobra izbira tudi trdo milo, ki se zagotovo najde vsaki hotelski sobi. Želeni predel britja dobro namilite, nato pa pobrijte. Po potrebi postopek večkrat ponovite. Milo bo močno izsušilo kožo, zato čim prej poskrbite za primerno vlaženje kože. Priporočamo tudi kak antiseptični izdelek, ki bo preprečil mozolje in vnetja.