Prepoznajmo rešitve

Naravna pomoč je v kapljicah

Z.F. / Novice Svet24
26. 5. 2018, 21.02
Deli članek:

Eterična olja lahko vzbujajo občutek sreče, nas navdajo z energijo, lahko pa tudi sproščajo, vzbujajo spolno slo ali povečajo zmožnost zbranosti.

Dreamstime
Eterična olja nas lahko tudi pomirijo, nam vrnejo samozavest, nas uravnotežijo …

Pomagajo nam lahko pri spoprijemanju z najrazličnejšimi telesnimi, umskimi in duševnimi težavami. Uspešno jih uporabljamo pri premagovanju okužb in virusnih obolenj, pri prehladu, slabosti, prebavnih motnjah, odpravljajo glivična obolenja, krepijo imunski sistem in pomagajo blažiti bolečine v mišicah.

Eterično olje bazilike

Bazilika deluje protibakterijsko, protivirusno in protivnetno. Olje uporabljamo pri prebavnih težavah (slabost, napenjanje, krči, zaprtost, bruhanje), dihalnih težavah (odpira dihalne poti, blaži kašelj, krče), pri stresu, pri glavobolih in migrenah, pri bolečih, vnetih in utrujenih mišicah.

Eterično olje bergamotke

Spodbuja zbranost, samozavest, uravnoteženost, moč, srečo, motivacijo, harmonijo in izpopolnjenost. Izredno dobro zdravi depresijo in tesnobo. Je prva izbira za zdravljenje okužb sečil in vnetja jajčnikov. Na splošno za bergamotko velja, da razveseljuje in poživlja. Prijeten vonj in močne antiseptične lastnosti tega eteričnega olja prav pridejo v balzamih in kremah. Olje je primerno za nego mastne in aknaste kože.

Eterično olje limone

Svež, oster in sladek vonj eteričnega olja limone zdravi okužbe dihal, zato ga uporabljamo pri prehladih, bronhitisu in bolečinah v grlu. Dragoceno je pri preprečevanju in zdravljenju vročine. Preprečuje okužbe pri urezih in manjših ranah. Učinkuje tudi proti revmatizmu, pomaga pri artritisu ter vnetih in bolečih sklepih.