Zdravje

Vrhunski recept za rehidracijski napitek

Njena.si
20. 5. 2018, 16.37
Deli članek:

Kaj zaužiti, kadar ste dehidrirani? Pripravili smo vam domač recept za rehidracijsko tekočino.

Dreamstime
Da je vaše telo dehidrirano, vam kažejo simptomi, kot so denimo omotičnost, vrtoglavica, pojav suhih ust, slabost in povišan srčni utrip.
Ali ste zadostno hidrirani, lahko ugotovite tudi tako, da preverite, kakšne barve je vaš urin. Če je temneje obarvan, poskrbite, da boste zaužili več tekočine.

Po spodnjem napitku lahko posegate tako v vročih poletnih dneh kot po večji fizični aktivnosti.

Simptomi

V vročih poletnih dneh je še bolj pomembno, da telesu zagotovimo dovolj tekočine. Če namreč ne pijemo dovolj, lahko pride do dehidracije, slednje pa vodi v še večjo izgubo tekočine, kot smo zaužili vode. Da je vaše telo dehidrirano, vam kažejo simptomi, kot so denimo omotičnost, vrtoglavica, pojav suhih ust, slabost in povišan srčni utrip. Če torej ne boste zaužili dovolj tekočine, tudi vaše telo ne bo moglo normalno delovati.

Recept in postopek

Za napitek potrebujete četrt skodelice svežega limoninega soka, pol skodelice svežega pomarančnega soka, dve skodelici kokosove vode (uporabite lahko seveda tudi navadno vodo), dve jušni žlici medu in ščepec soli. Sestavine dobro zmešajte skupaj. Napitek vsebuje elektrolite in minerale, pijte ga počasi, v manjših požirkih. Če je okus premočan, dodajte še nekaj sveže vode.