Domača pomoč

Izdelajmo balzam zoper nespečnost

R.T. / Njena.si
5. 5. 2018, 17.53
Deli članek:

Če imate težave s spanjem, potrebujete ta pomirjujoči balzam, ki vas bo zazibal v globok in miren spanec.

Dreamstime
Se nikakor ne morete umiriti, spanec pa vam otežujejo težke misli in skrbi?

Balzam, ki vam lahko pomaga pri težavah z nespečnostjo, si lahko pripravite kar sami doma.

Včasih se naši poskusi, da bi hitro zaspali, ponesrečijo. Obračamo se v postelji in premišljujemo o vseh težavah, skrbeh in opravilih, ki nas čakajo, in takrat je še težje zaspati, saj se nikakor ne moremo umiriti. 

Balzam lahko postavite v spalnico na nočno omarico, lahko pa si ga vtrete v kožo in se prepustite njegovim učinkom. Uživajte v omamnih in sproščujočih vonjavah mešanice, ki vam bo pomagala zaspati.  

Zato smo za vas izbrskali skrivni recept za balzam, ki je popolnoma naraven, pomirja živce in sprošča telo. Zagotovil vam bo globok, umirjen in daljši spanec.

SESTAVINE

Potrebujete skodelico kokosovega olja, skodelico oljčnega olja, štiri čajne žličke naribanega čebeljega voska in nekaj kapljic eteričnega olja. Priporočamo sivko, pomarančo, cedrovino, poprovo meto in cimet.

POSTOPEK

Kokosovo in oljčno olje ter vosek zmešajte v kovinski ali stekleni posodici, nato pa jo postavite na majhen ogenj ali v mikrovalovno pečico. Ko se vosek stopi, zmes dobro premešajte in jo odmaknite na sobno temperaturo. V drugi posodici premešajte še vsa eterična olja in nato mešanico zlijte v prvo posodico k pripravljeni zmesi. Premešajte in shranite na sobni temperaturi v zaprti kovinski ali stekleni posodici.