SIJOČ OBRAZ

Štiri pomladne maske, ki bodo prenovile kožo

Njena.si
14. 4. 2018, 11.50
Deli članek:

Hladni meseci so vplivali tudi na stanje naše kože, zato je prav, da ji privoščimo nekoliko razvajanja in prijetne osvežitve. Privoščimo si piling in naravno masko.

Dreamstime
Zeleni sadež se ponaša tudi z vsebnostjo beljakovin, folne kisline in oleinske kisline.

Je v zimskih mesecih postala vaša koža suha in luščeča? Izgubo vlage povzročajo suh zrak v notranjih prostorih in nizke zunanje temperature. Pomanjkanje vode in maščobe pa povzroča srbečico, občutek zategovanja in neprijeten luskast videz kože, ki se lahko pojavi zlasti v predelu med obrvmi. Če tudi vas pestijo omenjene nevšečnosti, ne odlašajte z domačim pilingom iz medu in sladkorja, katerega drobna sladkorna zrnca bodo nežno odstranila odmrle celice, med pa bo navlažil in nahranil problematična področja. Po pilingu pa koži obraza privoščite še pomladno masko. Mi vam predstavljamo štiri. Vse so pripravljene hitro in iz sestavin, ki jih imate zagotovo doma.

AVOKADOVA MASKA

Dreamstime

Avokado je pravi balzam za suho kožo. Zdrave maščobe, ki jih vsebuje sadež, dodobra omehčajo suho kožo, ki je sicer kljub kremam ne morete dovolj nahraniti in navlažiti.

Pretlačite polovico avokada in zmesi dodajte dve žlici medu. Kanite vanjo še nekaj kapljic limoninega soka in vse skupaj dobro premešajte, da boste ustvarili kremasto naravno masko. Masko nanesite na obraz in si privoščite polurni počitek. Zeleno kremasto zmes odstranite z obilico mlačne vode. Kot boste videli, bo vaša koža po nanosu kot prerojena, poleg avokada bo namreč svoje delo opravil tudi med. Zlata tekočina je bogata z vitamini, minerali in aminokislinami, ki kožo obilno nahranijo, prijetno zmehčajo in ji povrnejo svilnato nežnost. Medeno razvajanje namreč učinkuje tako, da zadržuje vlago, pomirja razdraženo kožo, deluje antimikrobno, zmanjšuje pore, čisti in vrača sijaj.

KAVNA MASKA ZA RAZSTRUPLJANJE

Zmešajte 2 žlici sveže mlete kave, 2 žlici čistega kakava v prahu, 1 žlico medu in 3 žlice navadnega jogurta ali kisle smetane. Gladko masko razporedite po obrazu. Preostanek lahko zmešate z malo tople vode in s pasto nežno zdrgnete tiste dele telesa, na katerih imate suho kožo (gležnji, komolci, kolena).

MASKA Z JAGODO IN JOGURTOM

Odlična maska, ki bo rešila vaše težave z mozolji. Z vilicami pretlačite 30 gramov jagod, eno žlico jogurta in eno žlico medu ter dodajte dve žlici limoninega soka. Masko nanesite na obraz in po 15 minutah sperite z mlačno vodo.

HRANILNA MASKA Z BELJAKOM

Vse, kar potrebujete, sta dva beljaka in pomarančni sok, ki ga iztisnete iz svežih pomaranč (četrt skodelice). Masko pustite delovati 10–15 minut ter jo nato temeljito sperite. Tako boste kožo navlažili. Nato izberite kremo, ki je primerna za vašo kožo, in jo nanesite na obraz.