Zdravje

Športni svet v Termah Dobrna

Oglasno sporočilo
29. 3. 2018, 08.00
Posodobljeno: 29. 3. 2018, 08.48
Deli članek:

Vabljeni na nepozabno izkušnjo v najstarejšem slovenskem naravnem zdravilišču Terme Dobrna.

V soboto, 14. aprila, vas bo v Termah Dobrna pričakalo obilo zabave in dobre volje, saj bodo Svet 24, Radio Aktual in Triatlon klub Logatec organizirali dogodek »Športni SVET«.


Najstarejše termalno zdravilišče v Sloveniji nudi čudovito naravno kuliso, ki kar kliče k promociji zdravega načina življenja (gibanje, prehrana, čim manj stresa in več pozitivnih trenutkov).


Tekaška trenerja Urban in Jasmina Praprotnik sta o delavnicah teka povedala:
»Človek je narejen za tek, kajti naši daljni evolucijski predniki so vsak dan veliko hodili ter tudi tekli in to že 2 milijona let nazaj. Pri tem se vam upravičeno postavi vprašanje: "Če je tek človekovo naravno gibanja, zakaj bi se ga bilo potem smiselno učiti"?«

Razlog se skriva v lenobi

Praprotnikova razlagata: »Lenoba je program varčevanja z energijo, ki je tudi zelo naraven. Ker pa danes večinoma tečemo po urejenih površinah in obuti v mehke tekaške copate, se nam skoraj nevede prikrade lenoba in z njo lenobni način teka. Po izkušnjah lahko rečeva, da bi lahko kar 90 % rekreativnih tekačev teklo bolje, pa se tega ne zaveda. Boljši tek je tek, ko manj obremenjujemo sklepe, predvsem kolena in kolke, ter bolj uporabljamo mišice in tetive.
Takšen tek je bolj elastičen, počutimo se lahkotnejši in zelo zmanjšamo verjetnost za tekaške poškodbe. Teh dobrih plati aktivnejšega, nezdravega sloga teka pa smo deležni le v primeru, da se spreminjanja načina teka lotimo pravilno«.
 
Obilo aktivnosti in drugih prijetnih doživetij vas čaka 14. aprila v Termah Dobrna.