Recept

Zeleni napitek, ki med spanjem topi maščobe

Vesna Meško
31. 3. 2018, 16.05
Deli članek:

Saj veste, da se med nočnim počitkom metabolizem upočasni, kajne?

Dreamstime

Kaj pa, če metabolizmu ne bi dovolili, da z vami zaspano zeha, temveč bi ga spodbudili, da bi med vašim spanjem pošteno pognal svoje kolesje? Če v napitku združimo najbolj učinkovite sestavine, ki pospešujejo metabolizem in izgorevanje maščob, dobimo zdravo gorivo, ki bo pognalo kolesje metabolizma tudi v času, ko se upočasni. Torej bo porabljal maščobe tudi ponoči, ko ležemo v posteljo.

Nočni topilec maščob

V mešalniku zmešajte naslednje sestavine: eno srednje veliko kumaro, šop peteršilja, nekaj lističev sveže špinače, ščepec kajenskega popra, olupljeno limono, eno žlico soka aloje, eno žlico naribanega ingverja, pol kozarca vode ali ohlajenega zelenega čaja. Napitek popijte pred spanjem.

Kako deluje?

Kumare vsebujejo veliko vode in zelo malo kalorij (100 gramov ima le 12 kalorij). Spodbujajo izločanje strupenih snovi iz telesa, dajejo občutek sitosti, delujejo odvajalno, se hitro prebavijo in na splošno predstavljajo priljubljeno živilo za ohranjanje vitkosti. Kajenski poper pozitivno vpliva na naš metabolizem in manjša maščobne zaloge. Zaradi termogenskih substanc lahko pospeši metabolizem tudi do pet odstotkov, izgorevanje maščob pa se poveča za 16 odstotkov. Ingver izboljšuje presnovne funkcije in metabolizem, pomaga odstraniti škodljive toksine iz telesa in zmanjša željo po hrani. Aloja čisti prebavni sitem, razstruplja telo, pospešuje metabolizem in omogoča boljšo presnovo. Peteršilj in limona učinkovito in hitro topita maščobe, pospešujeta metabolizem, odvajata odvečno vodo iz telesa in pomagata pospešiti izgubo odvečnih kilogramov. Polifenoli v zelenem čaju pospešijo počasno presnovo in spodbujajo telo k ponovnemu odjemu energije iz maščobnih celic.