Mišice

Z zeliščno kopeljo sprostimo bolečine

P.R./Novice Svet24
13. 3. 2018, 21.10
Deli članek:

Vas pogosto bolijo mišice? Narava nam ponuja obilo zelišč, ki vam lahko služijo za pripravo blagodejne kopeli za sproščanje napetosti.

Dreamstime
Naj se vam nikar ne mudi iz kopeli. Po potrebi si dolijte vročo vodo in se sprostite.

Bolečine v mišicah se lahko pojavijo zaradi prekomernega naprezanja, tako pri fizičnem delu kot pri športnih aktivnostih. Seveda se lahko bolečina pojavi tudi, če smo spali v čudnem položaju, nemalokrat pa vzrok tiči tudi v neaktivnem življenjskem slogu in revmatizmu. 

POMAGAJMO SI

Da bi omilili bolečine v vratu, rokah, nogah in križu, se lahko potopite v toplo kopel, obogateno z zelišči. Kot pomoč zoper bolečino v mišicah se priporočajo tudi masaže s hladnimi oblogami, a če si želite pomagati s kopeljo, vam bo topla voda v kombinaciji z zdravilnimi zelišči prijetno sprostila mišice.

SESTAVINE IN PRIPRAVA

Potrebovali boste: 100 g morske soli, 50 g sode bikarbone, pest sivkinih cvetov, pest listov črne mete, nekaj vejic materine dušice, pest melisinih listov, šopek komarčka in dve vejici rožmarina. Sestavine stresite v posodo, kjer jih premešate in rahlo pretlačite, da se iz poškodovanih delov razvije svež eteričen vonj. Nato jih dajte v kad, ki jo napolnite s prijetno toplo vodo. Zelišča premešajte, nato pa si privoščite sproščujočo kopel, ki bo sprostila mišice in pomirila razbolele dele telesa. Uživajte v opojnem vonju zelišč in naj se vam ob tem nikar ne mudi iz kadi. Pazite le, da bo temperatura prijetna, zato po potrebi dolijte vročo vodo.

DOBRO JE VEDETI

Za lajšanje bolečin v mišicah  in za preprečevanje mišičnih krčev je pomembna hrana, ki naj vsebuje veliko kalcija. Ta bo preprečil tudi mišične krče.

HRANA, BOGATA S KALCIJEM

Okrepite svoj jedilnik s sirom, brstičnim in listnatim ohrovtom, repo, mandlji, jogurtom, mlekom, brokolijem in algami ter z riževim in sojinim mlekom, obogatenim s kalcijem.