Parabeni in parfumi

Kreme za roke naj bodo pozimi čim bolj mastne

Z.F. / Novice Svet24
3. 3. 2018, 20.50
Deli članek:

Suh in hladen zrak lahko poškoduje kožo, zato je smiselno uporabljati zaščitne kreme. Preverili smo sestavo nekaterih in njihov rok trajanja, nismo pa pozabili preveriti niti cen.

Profimedia
Pred nakupom preverite sestavo kreme in poskrbite, da bo koža zares negovana.

Kadar se temperature spustijo pod ničlo, zraven pa zapiha še hladen veter, je smiselno uporabiti zaščitne kreme za kožo in preprečiti preveliko izsušenost ter razpokanost. Izsušena koža je tako videti precej bolj utrujena in stara, gube so bolj vidne in izrazite. Na rokah se rade pojavijo bele lise, ki nakazujejo preveliko izsušenost. Lahko se pojavijo tudi razpoke, ki zakrvavijo. Pogoste so predvsem ob nohtih in členkih. Na vse to ne vplivata le hladen zrak in veter, koža je izsušena tudi zaradi presuhih prostorov, kar je posledica centralnega ogrevanja in uporabe prevroče vode.

Glicerol kožo odlično navlaži, zaradi sladkega okusa in neškodljivosti pa je primeren tudi za izdelavo zobnih krem. V detergentih in šamponih omili agresivno delovanje na kožo in lase. 

KREMA ZA ROKE 48

Zaščitna krema za roke vsebuje neizogibni glicerol, prisotna pa sta tudi ureja, ki kožo dodatno navlaži, in karitejevo maslo s številnimi blagodejnimi učinki. Vsebuje tudi dva konzervansa iz skupine parabenov in parfumov, ki ji podaljšujeta rok uporabe na tri leta oziroma na šest mesecev po odprtju embalaže. Za 100 mililitrov kreme boste odšteli približno 1,50 evra.

NIVEA HAND PROTECTIVE CARE BEESWAX

Ta krema vsebuje čebelji vosek, ki ščiti pred ekstremnimi zimskimi temperaturami. Vsebuje še glicerol in tekoči parafin. Rok trajanja ji podaljšuje konzervans iz skupine parabenov – metilparaben. Po odprtju je krema uporabna še leto dni. Za 75 mililitrov kreme boste odšteli okoli 1,20 evra.

BABYLOVE

Krema, ki jo izdeluje podjetje Dm, s pripisom »wind & wetter gesichtscreme«, vsebuje pantenol, ki ima zdravilne in negovalne lastnosti. Vsebuje tudi negovalni ekstrakt melise z blagodejnim učinkom. Ne manjkajo pa niti karitejevo maslo, olje iz sončničnih semen in alantoin. Za 75 mililitrov kreme boste odšteli okoli 1,80 evra.

BALEA HAND KONZENTRAT

Krema vsebuje babasujevo olje, ki se v zadnjih letih vse bolj uveljavlja v kozmetiki in je podobno kokosovemu. Ne manjkata pa tudi izjemno cenjeno karitejevo maslo in pantenol. Krema ni odišavljena in je dermatološko testirana. Za 50 mililitrov kreme boste odšteli okoli 1,50 evra.