Recepti

Koža in telo potrebujeta tudi toploto in mraz

P. R. / Novice Svet24
24. 2. 2018, 16.04
Deli članek:

Da je koža v dobri kondiciji in zdrava, mora biti izpostavljena vsem vremenskim vplivom in je ne smemo preveč ščititi. Na mrazu se utrjuje in postaja odpornejša, na vročini pa se z razširjenimi porami in izločanjem znoja čisti in bolje prekrvavi.

Profimedia
Domača negovalna sredstva, ki hladijo in grejejo.

Kumarična voda je lahko napitek ali pa sredstvo za vlaženje kože. Narežemo kumaro in jo čez noč namočimo v dve skodelici filtrirane vode, nato pa tekočino precedimo v stekleničko z nastavkom za pršenje. Uporabljamo jo kot tonik zjutraj in zvečer, shranjujemo v hladilniku.

Že dolgo je znano, da menjava temperature kožo poživlja, razstruplja, izboljšuje prekrvitev in delovno učinkovitost, odplakuje negativno energijo, aktivira presnovo in še bi lahko naštevali.

HLADILNI UČINEK

Ledene kocke iz aloje: aloja odlično pomirja kožo. Njeno hladilno moč lahko izkoristimo tako, da naredimo ledene kocke iz gela aloje. V vsak razdelek plastičnega modela za ledene kocke damo eno čajno žličko gela in malo filtrirane vode, nato zamrznemo. Po potrebi vzamemo eno kocko ter jo raztopimo na obrazu, vratu in dekolteju.

Ohlajen čaj zoper podočnjake: ko skuhamo čaj, ne smemo zavreči rabljenih filtrskih vrečk, temveč jih ohladimo in uporabimo proti zabuhlosti pod očmi. Najbolje učinkuje vrečka s kamiličnim čajem. Za 10 do 15 minut si jo položimo na zaprte veke in medtem počivamo.

Profimedia
Koži bomo s toplo nego ponudili vse, kar potrebuje, da bo kar najbolj sijoča in zdrava ter elastična in zaščitena pred zunanjimi vplivi.

TERMOUČINEK

Kot protiutež ohlajevalnim postopkom lepotičenja uporabimo kozmetiko s termoučinkom.
Losjon, ki ogreje: potrebujemo četrt skodelice čebeljega voska, pol skodelice olja grozdnih pešk, četrt skodelice kokosovega olja, dve žlici karitejevega masla in štiri žlice kajenskega popra. Vosek, obe olji in maslo stopimo nad vodno kopeljo. Občasno premešamo. Zmes damo v zamrzovalnik za 15 minut, da se strdi. Z električnim mešalnikom jo stepemo v kremast losjon.