Mišice

Imate težave z neprijetnimi krči?

P.R./Novice Svet24
27. 1. 2018, 14.00
Deli članek:

Mišični krči so neprijetni in velikokrat tudi boleči. Kar 95 odstotkov ljudi doletijo vsaj enkrat v življenju, nekateri pa se z njimi dnevno srečujejo. Ste tudi vi med njimi?

Dreamstime
Zdaj je na voljo naravna rešitev za mišične krče.

Najpogostejši vzrok nastanka mišičnih krčev in napetosti mišic je akutno pomanjkanje magnezija, ki nastane zaradi nepravilne prehrane, pitja gaziranih pijač, kave in alkohola ter jemanja nekaterih zdravil. Sodeč po raziskavah za pomanjkanjem magnezija trpi kar 68–75 odstotkov populacije. 

Znaki pomanjkanja magnezija
Magnezij sodeluje v 325 presnovnih procesih in je eden od vodilnih mineralov v našem telesu. Ima pomembno vlogo pri delitvi celic. Sodeluje pri tvorbi beljakovin ter gradnji in vzdrževanju zdravih zob in kosti, ima pa tudi pomembno vlogo pri tvorbi beljakovin in sproščanju energije iz hrane.

Večina zdravstvenih težav izvira ravno iz neravnovesja mineralov v telesu. Znaki pomanjkanja magnezija so različni. Nizka raven tega minerala je vidna v pomanjkanju kalcija in kalija v telesu, tresavici, slabosti, tesnobi, visokem krvnem tlaku, sladkorni bolezni tipa II, težavah z dihanjem, slabem spominu, težavah s srcem, zmedenosti in mišični šibkosti.

Zaustavite mišične krče

Uživajte čim več zelenolistnate zelenjave, stročnic, oreščkov, polnozrnatih žitaric in morske hrane. Izogibajte se predelani hrani, sladkorju, gaziranim pijačam, alkoholu in kofeinu. Psihični pritiski in stres vplivajo na znižanje ravni magnezija in posledično povzročajo mišične krče. Vzemite si čas zase in se sprostite.

Telesu dodajte magnezij 

Magnezij se najhitreje absorbira skozi kožo, lokalna uporaba magnezijevega olja poviša nivo magnezija v telesu za kar 75 odstotkov. Magnezij, ki ga zaužijete s hrano, mora do celic prepotovati skozi želodec in prebavila, pri čemer se njegova biorazpoložljivost zmanjša. Devetnajstletna raziskava aktivne uporabe magnezija, ki je vključevala 12 tisoč ljudi, je dokazala, da uporaba magnezijevega olja zmanjša tveganje za razvoj srčnih bolezni do 30 odstotkov.