Zdravje

Čudovite in lepe z rubini zdravja

Pe. R.
25. 12. 2017, 21.35
Posodobljeno: 25. 12. 2017, 21.37
Deli članek:

Granatno jabolko ima tako rekoč čudežne sposobnosti. Njegova semena so polna antioksidantov, vitaminov A in C ter nekaterih koristnih mineralov in organskih spojin, ki pomagajo kožo ohranjati mladostno.

Profimedia
Granatno jabolko

Semena granatnega jabolka vsebujejo učinkovine, ki kožo pomirjajo in jo med hladnimi meseci vlažijo ter hkrati hranijo in čistijo.

KAJ VSE ZMORE 

Granatno jabolko vsebuje protivnetne sestavine (polifenole) v obliki maščobnih kislin, ki blagodejno delujejo na vnetja in zdravijo kožo.

Regenerira celice: granatno jabolko varuje in krepi kožne celice na površju, obnavlja celice v globljih plasteh kože ter spodbuja nastajanje keratinocitov (zaščitnih celic na epidermisu).

Tvori kolagen: kolagen je glavni gradnik naše kože in nepogrešljiv protein, ki kožo ohranja čvrsto in gladko; sestavine granatnega jabolka pa ne le da zavirajo delovanje encimov, ki škodujejo kolagenu, temveč tudi podaljšujejo življenjsko dobo fibroblastom (celicam, ki proizvajajo kolagen in elastin).

Varuje pred škodo, ki jo povzroča sonce: granatno jabolko ščiti pred soncem, zlasti zaradi antioksidantov (galične in elagične kisline), ki varujejo pred kožnim rakom in fotostaranjem ter omilijo simptome pri sončnih opeklinah.

Olje iz semen granatnega jabolka z lahkoto prodre globoko v kožo in jo navlaži. Z maščobno kislino omega-5 kožo ohranja vlažno in jo varuje pred vdorom bakterij.

Učinkuje pomlajevalno: močni antioksidanti iz granatnega jabolka popravljajo škodo, ki jo povzročajo prosti radikali, zaradi katerih se koža prezgodaj postara; izvlečki iz jabolka izboljšajo mikrocirkulacijo in gladijo gube.

Varuje pred vnetji: vnetja v koži uničijo njen zaščitni sloj in vodijo k prezgodnjemu staranju; medtem ko granatno jabolko vsebuje protivnetne sestavine (polifenole) v obliki maščobnih kislin, ki blagodejno delujejo na vnetja in zdravijo kožo.