Wellnes vikend - adijo stres

FOTO: Sprostitev, gibanje, razvajanje in še veliko več

P.R.
29. 11. 2017, 11.54
Posodobljeno: 29. 11. 2017, 11.54
Deli članek:

Pretekli konec tedna je v organizaciji revije Bodi zdrava in medijske hiše Media24 v mariborskem hotelu Habakuk potekal tridnevni Wellness vikend, ki je postregel z zanimivimi predavanji priznanih strokovnjakov s področja prehrane, zdravega načina življenja in drugih.

Mare Vavpotič
Kuhar Boštjan Palčič je podal veliko koristnih nasvetov o uporabi zelišč in začimb Kotanyi. Z njimi je pripravil odlične jedi. Več nasvetov si lahko preberete na www.kotanyi.si.

Mare Vavpotič
Elena Sofia Seničar je razkrila skrivnosti medosebnih odnosov.

Več kot 200 udeležencev se je lahko s predavatelji posvetovalo tudi osebno in se razgibalo pod strokovnim vodstvom. Za vse je bilo na voljo tudi razvajanje v bazenu in savnah, druženje ob vrhunski kulinariki pa je dalo piko na i celotnemu vikendu.

Po pijači dobrodošlice in predstavitve programa gostiteljice dogodka, urednice revije Bodi zdrava Mire Čirović, je udeležence že v petek čakalo predavanje Sendi Lešnjak, mag. inž. prehrane, ki je spregovorila o ozadju težav s ščitnico, črevesjem, hormonskim neravnovesjem in izgubo telesne teže. Prvi dan je z meditacijo petih elementov zaključil Denis Porčič - Chorchyp.

Borbeno v nov dan

Prijavite se na Wellness vikend – Adijo, strupi, ki bo potekal od 19. 1. do 21. 1. 2018 v hotelu Bioterme v Mali Nedelji.

Chorchyp je z gibanjem začel tudi drugi dan, ko je športne navdušence skupaj z Leo Terseglav vpeljal v svet borilnih veščin s treningom osnov borilnih veščin in samoobrambe. Sledilo je predavanje Petre Počkaj Rose o eteričnih oljih – darilu narave za dobro počutje. Kuharski mojster Boštjan Palčič in podjetje Kotanyi sta pod geslom Vitalno skozi dan razvajala brbončice udeležencev. Po še dodaten vdih svežega zraka so se slednji zatem odpravili na Mariborsko Pohorje. Na Trikotni jasi jih je pričakalo presenečenje – tekoče okrepčilo, ki ga je prispeval Mediabar. Popoldne je bilo spet namenjeno predavanju Sendi Lešnjak, tokrat o terapevtskih in prehranskih rešitvah za ravnovesje hormonov, izgubo telesne teže in vitalnost. Energična Elena Sofia Seničar pa je potem z meditacijo udeležence popeljala skozi rezanje starih vezi, še prej pa jih je podučila, kako zelo so povezane bolezni in odnosi. Tudi sobotni večer se je zaključil s prav posebno sprostitvijo, z zvočno terapijo z gongi, ki jo je izvedel Marjan Zelenik.

Mare Vavpotič
Zagrizli smo v strmine Mariborskega Pohorja.

Nedelja, dan za odnose in pogled v prihodnost

Nedeljski dan je ponudil marsikaj. Od funkcionalnega treninga z elastikami Kbands do testiranj telesa s posebnim skenerjem in bioresonančnim aparatom. Elena Sofia Seničar je razkrila male skrivnosti izboljševanja odnosov v družini, udeleženci pa so se posladkali in okrepčali z biosokovi Dana, se savnali in kopali ter se brezplačno posvetovali z numerologinjo Blanko Pušnik. Slednja je spregovorila o tem, kaj je bila naša glavna naloga leta 2017 ter kakšni bodo glavni in osebni izzivi na osebnem in poslovnem področju v letu 2018.  Vsaj za enega vemo zatrdno: obeta se nov Wellness vikend, tokrat pod geslom Adijo, strupi, na katerega se že lahko prijavite. Potekal bo od 19. 1. do 21. 1. 2018 v hotelu Bioterme v Mali Nedelji.