Nov dosežek

Pametna ura bo v pomoč starejšim

G.G.
20. 1. 2017, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Raziskovalci Instituta Jožef Stefan so predstavili pametno uro IN LIFE, ki z uporabo novih podpornih tehnologij, naprednih algoritmov in storitev starejšim omogoča in podaljšuje samostojno življenje.

Institut Jožef Stefan
Pametna ura INLIFFE.

Ura ima deset funkcij in med drugimi skrbi za varnost in udobje uporabnika, omogoča avtomatski klic na pomoč v primeru padca, klic na pomoč s pomočjo posebnega gumba, lociranje uporabnika v primeru nevarnosti in pošiljanje opomnikov.

Ura je enostavna za uporabo in avtomatsko vsak dan poroča o stanju naprave in uporabnika. Sistem poleg ure vsebuje spletni portal, prek katerega lahko do podatkov ure dostopajo skrbniki in izbrani sorodniki.

Institut Jožef Stefan

Sistem IN LIFE omogoča in podpira varnost, pomoč na domu in izven doma, enostavno komunikacijo uporabnikov s skrbniki, vzdrževanje zdravja in družabne aktivnosti.

Pametna ura za prepoznavanje nevarnih situacij uporablja napredne algoritme, razvite na Odseku za inteligentne sisteme Instituta Jožef Stefan, za katere so raziskovalci prejeli prvo nagrado na svetovnem tekmovanju iz prepoznavanja aktivnosti EvAAL.