Zakisanost

Razstrupljanje še nikoli ni bilo tako enostavno

ud
18. 12. 2016, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Se slabo počutite? Imate občutek napihnjenosti? Ste pridobili nekaj odvečnih kilogramov? Ste nenehno utrujeni? Vse to so rezultati nepravilne prehrane in zakisanosti telesa.

Profimedia
Boj proti toksinom v telesu ni preprost, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov.

Preprosto bi lahko rekli, da nam telo vrne tisto, kar mi vanj vnašamo. Čeprav se je kdaj težko izogniti nezdravemu prehranjevanju, je zagotovo nekje meja, ko moramo preprosto reči: »Dovolj je!« Različne diete imajo v večini primerov tako imenovani jojo učinek, ki stanje duha in telesa le še poslabša. Hitre diete in odrekanje hrani še nikoli niso bili prava rešitev. Zagotovo je čas, da razmislite o zdravem načinu prehranjevanja, saj boste tako ponovno uspeli vzpostaviti ravnovesje v telesu.

Za občutek zakisanosti je v glavnem kriva nepravilna prehrana. 

Nasvet

Strokovnjaki po svetu priporočajo občasno razstrupljanje oziroma tako imenovani detoks telesa. Vsak človek bi se moral občasno razstrupiti vseh toksinov za ravnovesje in zdravo prebavo. Kako lahko telo razstrupimo in mu povrnemo ravnovesje?

Prehrambne potrebe telesa

Telo potrebuje vitamine in minerale. S svežo zelenjavo in sadjem ter polnovredno hrano boste naredili izjemno veliko. Telo bo lažje shranilo hranljive snovi, hkrati pa si boste povrnili zdravje brez napora in trpljenja. Telo potrebuje tudi veliko vlaknin, ki bodo uredile vašo prebavo in vas napolnile z energijo. Najdete jih v sadju in zelenjavi, največ pa jih je v žitaricah.

Je to dieta ali način življenja?

Zdravo prehranjevanje in občasno razstrupljanje telesa ne spadata med diete. Gre namreč za način življenja in spremembo prehranjevalnih navad. Pri dietah se moramo strogo držati določenega jedilnika, kar pa ni nujno najboljša izbira za telo. Razstrupljanje telesa in zdrava prehrana nudita dolgotrajen rezultat, ki se odraža na telesu.

Profimedia
Poleg zdrave prehrane je treba skrbeti za redno telesno aktivnost.

Svež zrak in gibanje

Nobena dieta oziroma zdrava prehrana ne bo prav nič pomagala, če boste sedeli na kavču in gledali televizijo. Gibanje v naravi, svež zrak in globoko dihanje spodbudijo delovanje limfnega sistema, zaradi česar se telo lažje očisti vseh toksinov. Vzemite si vsaj 30 minut na dan zase in se nadihajte svežega zraka.

Vztrajnost se poplača

Vztrajnost se vedno poplača. Čeprav bo začetek malce težak, se boste kaj kmalu navadili. Nezdrava prehrana se vam ne bo več zdela nujno potrebna. Pravzaprav je kmalu ne boste več niti pogrešali.

Vitko telo

Sprememba načina prehranjevanja in občasno razstrupljanje telesa vodita ne le v življenje z manj kilogrami, temveč zagotovita tudi lepši videz kože in boljše počutje. Spremembe se bodo poznale tako znotraj kot zunaj telesa.