Dieta

Superživila za tiste v tridesetih

ud
16. 10. 2016, 09.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Držite se mnogih diet, pa nobena ne pomaga? Preskočite mnogo živil, ki so v bistvu zelo pomembna za razvoj in vaše zdravje? Naj vam pomagamo.

Profimedia

Omejevanje uživanja določenih živil, kot so tista, ki vsebujejo sladkorje ali maščobe, je nesmiselno. Znanstvenikom je uspelo dokazati, da je za telo pomembno, da dobi določeno količino ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. To pa lahko storite le z uravnoteženo prehrano. V tridesetih letih je pomembno, da uživate tisto hrano, ki vsebuje veliko vitaminov skupine B in železa. To najdemo v rdečem mesu in zelenjavi, ki je temno zelene barve.

Profimedia
Čičerika vsebuje ogromno vitaminov B ter učinkuje proti stresu.

Slabe navade

Hitro se zgodi, da pozabimo nase in ponovno zapademo v slabe navade. Govorimo o pretežno predelani hrani in gaziranih pijačah, ki so lahko še tako zelo dobre, vendar zelo nezdrave za telo. Če se veliko prehranjujete v restavracijah in jeste omenjeno hrano, vam moramo povedati, da vam takšna hrana ne zagotovi dovolj hranil, ki so nujna za vaše telo in posledično za zdravje. Priporočamo vam, da se prehranjujete s sezonskim sadjem in zelenjavo ter uživate veliko rib, ki so bogate z maščobnimi kislinami omega 3.

Presni kakav

Superživili, ki ju potrebujete v teh letih, sta recimo presni kakav in čičerika. Presni kakav vsebuje ogromno flavonoidov in magnezija. Čičerika pa vsebuje ogromno vitamina B, zato jo obvezno dodajte na vaš nakupovalni seznam.

Profimedia
Če boste pili presni kakav, boste v telo vnesli ogromno magnezija, ki ga vaše telo potrebuje.