REŠITVE IZ NARAVE

Najboljša homeopatska zdravila

Mateja Blažič/revija Bodi zdrava
20. 8. 2016, 20.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Delujejo že v majhnih odmerkih in nam pomagajo vzpostaviti notranje ravnovesje na povsem naraven način. Stres, živčnost in negotovost pred prihodnostjo tako ne bodo imeli nobene možnosti za zmago več.

Ulovite sproščenost

Naj gre za stres na delovnem mestu, težavne medosebne odnose ali kar koli drugega, ženske se zaradi vsakdanjih dogodkov obremenjujemo bolj kot moški. Toda jeza in strah prej ali slej sprožita zdravstvene posledice. 

Homeopatski pripravki, ki lahko pomagajo:

Anacardium D12 pomaga proti vzkipljivosti in vznemirjenju brez najmanjšega razloga.
Chamomilla recutita D12 ublaži jezo in razdraženost.
Nux vomica D12 je prava izbira, če zmeda vodi naše vsakdanje življenje, smo nenehno razdražljivi in uživamo preveč poživil, torej kave in nikotina.
Staphisagria D12 razkroji dlje časa nakopičeno nenadzorovano jezo.

Spravite se v dobro voljo

Nihanje razpoloženja kot na vlakcu smrti – vsaka tretja ženska je vsaj občasno prepuščena na milost in nemilost svojemu razpoloženju. Po navadi so za to krivi hormoni, nakopičen stres ali samo slabo vreme. Vendar je mogoče nihanja tudi ublažiti.

Homeopatski pripravki, ki lahko pomagajo:

Alumina D12 najbolj pomaga, če čutite nemir, živčno osnovan trepet, ko se počutite nemočni in ohromljeni. Koža in sluznica sta suhi in lahko nastanejo ekcemi zaradi nenehnega vznemirjenja.
Ignatia D12 pomaga pri nenadnih spremembah razpoloženja – od glasnega smeha do joka. Primerna je, če pogosto vzdihujete, želite biti sami in se izogniti družbi drugih ljudi.
Pulsatilla pratensis D12 ureja dnevno menjavanje razpoloženja, torej prehajanje od navdušenja do globoke depresije s črnimi mislimi.

Povrnite si zaupanje

Strah je omogočil preživetje človeške vrste, a v sodobnem življenju ne izpolnjuje več iste vloge kot v pradavnini. Petnajst odstotkov žensk trpi zaradi tesnobe, straha pred okolico, izpiti in družabnimi stiki.

Homeopatski pripravki, ki lahko pomagajo:

Argentum nitricum D12 pomiri pred izpitom, razgovorom za službo in splošno zaskrbljenost glede prihodnosti. Prav tako deluje, če se bojite višine ali ste klavstrofobični, kar vodi do telesnih odzivov, kot so bolečine v želodcu ali prebavne motnje.
Aconitum D12 olajša panične napade in ustavi občutek, da nimate več zraka za dihanje.
Gelsemium D12 vam bo dal nov pogum, ko ste nemočni ali vas onesposobi bolečina vratu in v zadnjem delu glave, ki prehaja v čelo.
Phosphorus D12 sprošča, če se zdrznete že ob najmanjšem hrupu.

Preženite dvom o sebi

Ženske smo nagnjene k temu, da za vsako stvar najprej iščemo krivdo pri sebi. Raziskave kažejo, da so ženske tudi trikrat bolj občutljive na kritiko kot moški.

Homeopatski pripravki, ki lahko pomagajo:

Pulsatilla pratensis D12 prežene nagnjenje, da nosite odgovornost za vse napake, in vam da nov pogled na to, kdo je res kriv. Prinaša bolj realističen pogled na okoliščine.
Natrium chloratum D12 pomaga pri pogrevanju preteklih napak in prežene žalost ob tem, da se bodo ponovile.
Aurum metallicum D12 prinaša novo energijo, ko mislite, da ste zguba. Ali če mislite, da ste izgubili spoštovanje ali vpliv.

Preženite depresijo

Vse se zdi dolgočasno in sivo, vsaka dejavnost pa terja od nas ogromno truda in moči. Obdobja depresije ali depresivno razpoloženje preživlja dvakrat toliko žensk kot moških.

Homeopatski pripravki, ki lahko pomagajo:

Aurum metallicum D12 stabilizira počutje, ko ste obupani, ni nikjer upanja in mislite, da ne boste nikoli več splezali iz črne luknje.
Causticum D12 prinaša novo moč ob dolgotrajni žalosti. Še zlasti je primeren za občutljive ljudi, ki pogosto nosijo ves svet na svojih ramenih.
Silicea D12 je učinkovita proti malodušju in pomaga, če ste izčrpani.

Premagajte tremo

Razdražljivost in živčnost sta lahko pogosto posledici hormonskih sprememb v menopavzi ali motenj v delovanju ščitnice.

Homeopatski pripravki, ki lahko pomagajo:

Bryonia D12 preprečuje, da bi skočili iz kože ob rečeh, ki vas vznemirijo.
Chamomilla recutita D12 lajša agresivne izbruhe jeze in prinaša notranji mir.
Colocynthis D12 krepi razrahljane živce. 

Pomagajo že majhni odmerki. Homeopatska zdravila vračajo notranje ravnovesje, vsako na svoj način in naravno.

Pridobite pogum 

Ženske žalujejo drugače. Globlje in dlje občutijo bolečino kot moški. Psihologi ugotavljajo, da predstavljajo skoraj tri četrtine vseh udeležencev podpornih skupin ženske. Tragične dogodke, kot sta smrt ali razveza, lahko obvladamo z uporabo naravnih sredstev.

Homeopatski pripravki, ki lahko pomagajo:

Acidum phosphoricum D12 vas poživi, ko ste ravnodušni, izpraznjeni in pregoreli ter brez fizične moči.
Ignatia D12 omogoča, da spet svobodneje zadihate. Preprečuje, da bi žalost prevladovala v vašem življenju.
Staphisagria D12 lahko podre notranjo pregrado, za katero sta skrita obup in žalost. To je še posebno pomembno pri sramežljivih in samotarskih ljudeh.

Zmanjšajte stres

Več kot polovica žensk (56 odstotkov) je zdaj pod večjim stresom kot pred desetimi leti. Osem od desetih celo težko najde čas za sprostitev.

Homeopatski pripravki, ki lahko pomagajo:
China D6 koristi, če se počutite šibki, nemočni in občutljivi za hrup.
Ferrum metallicum D12 povečuje odpornost proti stresu.
Lycopodium clavatum D12 pomaga obvladovati dnevne zahteve, lajša anksioznost in gradi samospoštovanje.

Pravilno jemanje in odmerjanje

Približno 30 minut pred in po jemanju ne jejte in ne pijte. Kroglice ne smete pogoltniti, dajte jo pod jezik in poližite.

Odmerjanje: potence D3 in D6: 5 kroglic trikrat na dan, D12: 5 kroglic dvakrat na dan.

Kako zdravi homeopatija?
Načelo homeopatije je 'podobno zdravi podobno'. Snovi, iz katerih so zdravila, so močno razredčene in spodbudijo naravni način samozdravljenja telesa.

Pojdite raje k zdravniku, če …
… imate telesne odzive, kot so nenadno hitro bitje srca, ste brez teka, vrtoglavi, imate drisko ali se pojavijo močne motnje poželenja.
… neprekinjeno spite in to traja več kot tri tedne, hkrati pa se zbujate že zelo zgodaj zjutraj.
… se spoprijemate z negativnimi čustvi in mislimi, na primer »življenje nima smisla«, »zame ni nobenega izhoda« ali »sem ničvreden in nepotreben«.
… ste popolnoma brez energije in se že zjutraj zbujate utrujeni.