Zdravje

Skrivnosti lepe kože korejskih lepotic

A.K.
8. 12. 2015, 13.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ste se kdaj spraševali, zakaj imajo vsa korejska dekleta popolno kožo, se jim leta ne poznajo in nimajo težav z mozolji, ogrci in podobno?

Korejke so vedno videti negovane in mladostne, njihova koža pa je gladka, napeta in brez nepravilnosti. Razlog, vsaj delni, tiči sicer v genetiki, vendar pa poznajo ta dekleta tudi skrivnosti, s katerimi si pomagajo, da so videti tako popolne.

Koža pokaže, kakšno hrano uživate

Korejka dekleta močno pazijo na to, kaj vse vnašajo v svoje telo. Nikoli se ne prenajedajo, izogibajo se velikim količinam sladke in ocvrt hrane, obožujejo sadje in zelenjavo, ribe in upoštevajo vse smernice, ki so dobre za kožo.

Pozornost na proizvode za nego kože

Vsaka ženska ve, kaj je najbolje za njeno kožo, poleg tega pa posveti veliko pozornost izdelkom za nego kože in kozmetiki. Vseeno je ali je naravna ali iz parfumerije pomembno je le to, da ustreza izključno vašemu tipu kože.

Čiščenje

Čiščenju kože dekleta namenijo posebno pozornost in čas. Ta korak je najpomembnejši za lepoto vaše kože. Uporabljajo do največ tri proizvode za čiščenje - mleko, losijon in piling. Postopku čiščenja kože namenijo  vsakodnevno 10 do 15 minut. Čiščenje vključuje tudi masažo kože.

Celodnevna hidratacija kože je izredno pomembna

Dobra hidratantna krema za obraz je ena izmed največjih skrivnosti Korejk. Vedno jo imajo pri roki, nikamor ne gredo brez nje, kar pa je morda tudi še pomembno je to, da dnevno spijejo velike količine vode in se izogibajo soli, kolikor se le da.

Nič nastavljanja soncu

Korejke vedo, da je lep ten v zrelejših letih pomembnejši od trenutne poletne zagorelosti, zato vedno pazijo, da pred odhodom od doma poskrbijo za svojo kožo, in sicer tako, da celo leto uporabljajo kremo z visok zaščitnim faktorjem.