Zdravje

Triki za rast trepalnic

Tina Osterman
8. 12. 2015, 23.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Dolge in goste trepalnice so znak ženstvenosti, maskare in odstranjevalci ličil pa jih lahko močno poškodujejo in tako pripomorejo k njihovemu izpadanju. Da trepalnice ponovno zrastejo, lahko traja več tednov, kljub vsemu pa obstaja nekaj trikov, s katerimi si lahko pomagate pri negi in rasti trepalnic.

Profimedia
Poskrbite za zdravje vaših trepalnic.

Redno jih češite

Priporočljivo je, da trepalnice češete, po možnosti dvakrat na dan, saj to spodbudi lasne mešičke in s tem rast trepalnic. Češite jih s posebnim glavničkom za trepalnice ali očiščeno ščetko stare maskare. Na ščetko dodajte bodisi nekaj kapljic vazelina bodisi naravnega olja z vitaminom E. Bodite pazljivi, da trepalnic ne češete več kot deset minut, saj vam lahko začnejo še bolj izpadati.

Uporabljajte vazelin

Vazelin neguje in spodbuja rast las in trepalnic. Nežno ga nanesite na trepalnice, preden se odpravite spat, in ga zjutraj sperite s toplo vodo. Dodajte ga na trepalnice in jih nežno vtrite s česanjem s ščetko, da se vazelin vpije v dlačice.

Bodite nežni pri odstranjevanju ličil

Maskare in odstranjevalci ličil lahko močno poškodujejo trepalnice, zato se izogibajte vodoodpornim maskaram. Ličila vedno odstranjujte le z oljem ali tonikom, ki je temu namenjen. Priporočljivo je, da za odstranjevanje ličil okoli oči uporabljate mandljevo, oljčno, kokosovo ali ricinusovo olje. Za odstranjevanje maskare nanesite nekaj kapljic olja na trepalnice, počakajte par sekund, da se sloj maskare stopi, in nato izperite ali obrišite z vato.

Uporabljajte olja za obnovo in hitrejšo rast

Mandljevo, oljčno, kokosovo ali ricinusovo olje so blagodejni naravni serumi za nego in rast trepalnic. Mandljevo olje bo učinkovito obnovilo trepalnice in hkrati izboljšalo njihovo prožnost. Kokosovo olje jih bo prav tako okrepilo in pripomoglo k njihovi rasti. Najučinkovitejše pri hitri rasti trepalnic pa je zagotovo ricinusovo olje, saj so rezultati vidni že po nekaj dneh ali tednih uporabe. Trepalnice bodo gostejše, daljše in močnejše. Vsak večer nanesite ricinusovo olje na trepalnice, vse od korenin do konca dlačic. Po potrebi mu dodajte kapljico oljčnega olja.

Masaža vek

Z masažo vek boste spodbudili krvni pretok, zato bodo vaše trepalnice začele rasti hitreje. Dvakrat na dan, zjutraj in zvečer, si rahlo zmasirajte veke, s tem pa boste pripomogli k rasti trepalnic.

Poskrbite za zdravo prehrano

Zdrava in uravnotežena prehrana močno vpliva na rast trepalnic, las in obrvi. Za trepalnice je izredno pomembno, da zaužijete veliko vitamina C in D, mineralov in proteinov. Odlična živila za trepalnice so predvsem ribe, jajca in jogurti.

Zeleni čaj

Izkoristite dobre lastnosti zelenega čaja, kot so flavonoidi. Namočite kos vate v zeleni čaj in ga položite čez oči. Čaj bo spodbudil mešičke in pomagal očistiti snovi, ki preprečujejo rast.

Aktivna nega in oskrba

Trepalnice varujejo oči, poleg tega so tudi simbol mladosti in lepote. Za trepalnice je treba prav tako skrbeti kot za kožo in lase. Če dan preživite doma, si ne nanašajte debelih slojev maskare. Prav tako se izogibajte uporabi umetnih trepalnic, saj lahko tudi te poškodujejo trepalnice.