Zdravje

Pomanjšal bi si prsi

Simona Dakič/Lady
18. 4. 2014, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Seveda imamo tudi moški »lepotne« težave. Mene motijo predvsem moje prsi. Ker sem sicer kar lepo natreniran, moj parček pa je že skoraj večji od ženinih, me zanima, kako se ga znebiti. Je postopek samoplačniški? In koliko časa si moram pripraviti za okrevanje?

Zajem zaslonske slike.

Vaša težava niti ni tako redka. Nekateri jo imajo že kar od malega in odvečno tkivo dojke tvori predvsem žleza, pozneje pa je odveč večinoma maščoba – tudi pri »natreniranih«.

Problem je rešljiv z operacijo, čeprav nam uspe včasih maščobo raztopiti že z injekcijsko ali lasersko lipolizo, vendar le, če je te odvečne maščobe bolj malo. Pri operaciji lahko odvečno tkivo izsesamo z liposukcijo, velikokrat pa ga je treba tudi izrezati in korigirati bradavice. Sam rez lahko poteka v spodnjem robu bradavice, pri izrezu odvečnega tkiva pa po vsem njenem obodu. Brazgotina je pozneje skoraj neopazna.

Po posegu je treba 14 dni nositi steznik, torej kompresijsko oblačilo, ki preprečuje nabiranje krvi in druge tekočine v praznem prostoru , nastalem po liposukciji ali izrezu odvečnega tkiva. Samo okrevanje pa je krajše, največ do enega tedna. Po dveh tednih se lahko ukvarjate z vsemi aktivnostmi, ki ste jih imeli pred operacijo. Poseg je samoplačniški.