Zato so se odločili, da o problematiki podučijo širšo skupnost, saj ne želijo, da njihovi otroci in vnuki odraščajo v umazanem in zastrupljenem svetu. Njihovi pobudi so prisluhnili in jih podprli v dm drogerie markt, kjer so že februarja 2012 pričeli z akcijo, s katero so želeli izboljšati ozaveščenost svojih kupcev o škodljivosti plastičnih vrečk do okolja. V svojih poslovalnicah namreč kupcem ponujajo okolju prijaznejše vrečke iz bambusa, tako imenovanega »zelenega bombaža«, ki je najhitreje rastoča rastlina na svetu.

V dm drogerie markt pravijo, da so veseli, da se otroci izobražujejo v tej smeri in so pripravljeni o problematiki izobraževati in podučiti druge. Osnovnošolci so tako v soboto, 5. aprila pred prodajalno dm v Škofji Loki pod vodstvom Anice Stele, mentorice šolske skupnosti na OŠ Škofja Loka-Mesto, in na pobudo učenk Manje Platovšek in Ane Raspet, organizirali osveščevalno akcijo.

Pred vhodom v prodajalno drogerie markta so stranke podučili o škodljivosti plastičnih vrečk in jim ponudili brezplačno dm vrečko iz naravnega, okolju prijaznega materiala.

Poleg dm drogerie markt sta se pozivu osveščenih osnovnošolcev, ki jim za okolje ni vseeno, odzvali le še dve drugi trgovini v trgovskem centru na Grencu in jih podprli pri širjenju sporočila. Z aktivacijo so opozarjali na to, da povprečen Slovenec na leto porabi kar med 130 in 150 vrečk, v primerjavi s Finci in Danci, kjer posameznik porabi le štiri. Izpostavili so dejstvo, da vsako leto kar osem milijard vrečk pristane na odlagališčih Evrope, vrečke pa so nevarne tako človeku kot tudi živalim. Osnovnošolci so z družbeno odgovorno akcijo potrdili rek, da »na mladih svet stoji« in pokazali, da jim ni vseeno, kaj bo prinesla prihodnost.