Zdravje

32 let sedela za zločin, ki ga ni zagrešila!

N.J.
27. 3. 2014, 19.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zdaj 74-letna Mary Virginia Jones je kar 32 let preživela za zapahi za zločin, ki ga sploh ni zagrešila. Zdaj so jo izpustili na prostost.

Leta 1981 so Mary Virginio Jones obsodili za umor, ugrabitev in rop. Sodnik na vrhovnem sodišču v Los Angelesu William Ryan je zdaj odločil, da jo lahko izpustijo. Težava je, da je med obema postopkoma preteklo 32 let, ki je Jonesova morala preživeti za zapahi, na prostost pa se je zdaj vrnila pri 74 letih, kar pomeni, da je najlepša leta, ko bi lahko uživala kot mati in babica, preživela med štirimi stenami.

74-letnica, ki jo bližnji imenujejo kar mati Mary, naj bi ustrelila preprodajalca, ki je zalagal njenega tedanjega partnerja Mosa Willisa z drogami. Študentje prava Univerze v Južni Kaliforniji, ki so zagovarjali Mary na sodišču, so uspeli dokazati, da ji je Willis prislonil pištolo na glavo in od nje zahteval da ubije preprodajalca, a ga ni - ustrelil ga je Willis. "To je neverjetno. To je dan, ki ga čakam že vse življenje," je po odločitvi sodišča povedala Jonesova.