Zdravje

Kako so Lojzetu Peterletu odkrili raka

Tina Nika Snoj/M.J.
28. 1. 2014, 12.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Lojze Peterle je pregled s testom Bi-Digital O-Ring (BDORT) opravil preventivno, z željo, da bi se seznanil z delom izumitelja dr. Yoshiakia Omure.

Šimen Zupančič

Lojze Peterle je po dvanajstih letih spet zbolel za rakom, je zaokrožilo po medijih. V intervjuju za revijo Obrazi je evropski poslanec in bivši premier iskreno in odprto spregovoril o svojih občutkih, o tem, da je v delu politika vedno dovolj razlogov za razvoj bolezni, ter tudi o diagnostični metodi, s katero je izvedel zanj. Brez simptomov in brez suma, da je kar koli narobe.

Pregled s testom Bi-Digital O-Ring (BDORT) je opravil preventivno, z željo, da bi se seznanil z delom izumitelja, ameriškega profesorja japonskega rodu, dr. Yoshiakia Omure. Gre za zelo alternativno metodo, ki je, tako kot vsaka taka, deležna kopice kritik z ene in navdušenja z druge strani. Zanimala je tudi nas, zato smo se z vprašanji obrnili neposredno na dr. Omuro.

Test Bi-Digital O-Ring (BDORT) je v ZDA patentiran. Lastnik patenta, dr. Yoshiaki Omura, med drugim poučuje na New York Medical College, izdaja strokovni časopis Integrativna onkologija in je predsednik International College of Acupuncture and Electro-Therapeutics iz New Yorka.
 
Njegova metoda je na prvi pogled nedvomno precej neverjetna. Na njegovi uradni spletni strani si lahko ogledate posnetek, ki prikazuje diagnostiko BDORT. Na njem bolnica sedi na stolu, asistent ji na razne dele telesa z eno roko postavlja kovinsko (?) paličico, palec in kazalec njegove druge roke pa se stikata v obliki črke O.
 
Ta, ki postavlja diagnozo, to dela tako, da preverja, koliko moči potrebuje, da asistentova prsta razpre. Če malo poenostavimo, malo moči pomeni, da je na tistem mestu nekaj narobe, veliko moči pa, da je ta del telesa zdrav. Pri postavljanju diagnoze si pomagajo s posebnimi ploščicami, v katerih so različne substance. Metoda temelji na diagnostiki s pomočjo resonance elektromagnetnih valov, ki je v Srbiji že priznana kot del tradicionalne medicine.
 
Licenco BDORT lahko tam pridobijo doktorji medicine, doktorji stomatologije in terapevti z licenco iz akupunkture. S test naj bi bolezni odkrivali veliko prej kot z metodami uradne medicine, z njim naj bi tudi uspešno preverjali učinkovitost predpisanih zdravil in terapij.

 

Ali je BDORT namenjen izključno diagnostiki ali tudi zdravljenju bolezni?

Ne samo, da je metoda varna, neinvazivna, hitra in poceni, uporabna je tudi pri ocenjevanju učinkovitosti zdravil in terapij. Ker vključuje fenomen elektromagnetne resonance med dvema identičnima molekulama, omogoča merjenje vsake molekule, zdravila, toksične substance, bakterije, virusa ali glivice v katerem koli delu telesa, ne da bi za to morali vzeti vzorec krvi ali tkiva.

Tako lahko brez biopsije postavimo diagnozo in pomagamo izbrati učinkovito zdravljenje. V ZDA besede zdraviti sicer zdravniki ne smemo uporabljati, zato govorimo o izboljšanju ali izginotju pacientovih težav ali simptomov. S to resonanco lahko zaznamo, ali zdravilo dosega oboleli del in ali ga doseže v dovolj velikem (ali pa tudi prevelikem) odmerku.

Zadnja leta uporabljamo test pisanja z usti, nogami in rokami. Pacient izpolni obrazec v 5–10 minutah. V manj kot petih minutah lahko pregledamo telo za raka. Če naletimo na rakavo frekvenco, lahko v 15 minutah ugotovimo, za kateri organ oziroma katero bolezen gre. Z istim obrazcem lahko neinvazivno, hitro in poceni ocenimo tudi učinek zdravljenja. Z vseh strani sveta mi zdravniki pošiljajo izpolnjene obrazce, da ocenim, ali terapija, ki so jo izbrali, izboljšuje ali morda poslabšuje pacientovo zdravje.

Katere bolezni naj bi diagnosticirali z BDORT?

Skoraj katerokoli. Odkrijemo lahko skoraj vse nenormalnosti v telesu, vključno z raznimi vrstami raka, ne glede na to, ali ima pacient simptome ali ne. Odkrijemo lahko srčnožilne bolezni, vse motnje delovanja možganov in razlog zanje, živčna in mišična obolenja ter bolečino.