Zdravje

Pazite se hude okužbe dihal

STA/M.J.
24. 1. 2014, 14.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Enota za obvladovanje bolnišničnih okužb Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor je zaradi povečanega števila okužb dihal in pričakovane epidemije gripe prepovedala obiske za celotni klinični center. Ukrep so sprejeli danes, v veljavi pa ostaja do preklica, so sporočili iz UKC. Obiske so omejili tudi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

STA

Omejitev obiskov v slovenjegraški bolnišnici prav tako velja od danes do preklica. Kot so pojasnili v bolnišnici, bolnikov ne smejo obiskati otroci in prehlajene odrasle osebe. Na oddelku za pediatrijo pa sta lahko ob bolnem otroku prisotna le starša, ki se izmenjujeta.

Razlog za omejitev obiskov v slovenjgraški bolnišnici je povečano število virusnih okužb dihal in črevesnih obolenj. Vsi obiskovalci so sicer dolžni dosledno upoštevati vsa navodila zdravstvenega osebja, še opozarjajo v bolnišnici.

V ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru pa so znova opozorili na omejitev obiskov, ki so jo zaradi povečanega števila okužb dihal uvedli že pred časom. Pri odraslih bolnikih se lahko v času obiskov od 15. do 17. ure hkrati mudita največ dve zdravi osebi. Otroke lahko obiskujejo samo zdravi starši ali skrbniki.