Zdravje

Bi si ga radi zmešali sami?

S.A
22. 1. 2014, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na trgovskih policah je kosmičev za zajtrk malo morje, saj je ponudba zares raznovrstna. Podjetje Moj Müsli, ki ga sestavlja ekipa, ki je v večini velika ljubiteljica mislijev, pa je šla korak naprej. Velika ponudba v trgovinah jim ni zadostovala, zato so se odločili, da postavijo spletno stran mojmusli.si, kjer si vsak lahko sestavi svojo mešanico.

Jernej Konjajev

Ponudba mislijev je na trgovskih policah sicer velika, a kot pravijo v podjetju, jim ni zadostovala. »Lahko so bile vse sestavine ustrezne, pa so nas zmotile rozine v mešanici ali pa je bilo preveč dodanega sladkorja. Potem smo začeli kupovati samo ovsene kosmiče in dodatke posebej – pa smo spoznali, da je to predrago. Navsezadnje vsi vemo, kakšno ceno imajo superživila, ki so nam osebno dostikrat nepogrešljiv dodatek mislijem, ali pa recimo makadamija, ki jo najdeš v redkokateri vnaprej pripravljeni mešanici,« pravijo in dodajajo, da so zato začeli iskati rešitev. Odkrili so nekaj tujih spletnih strani, na katerih si mislije lahko zmešamo sami. »Začeli smo se spraševati, ali smo sposobni, da postavimo prvo slovensko spletno trgovino in vsem starostnim skupinam ponudimo priložnost, da so pri sestavi svoje mešanice kreativni. Pa smo začeli,« pojasnjujejo.

Jernej Konjajev

Od začetne ideje do njene izvedbe na spletu sta pretekli dve leti. V tem času so preizkušali nešteto mešanic in iskali, kaj je tisto pravo. Nato so začela prihajati prva naročila sorodnikov, prijateljev in znancev, in to še preden je ideja sploh zaživela na spletu. Krog se je hitro širil in spletna stran je »oživela«.

Danes lahko na njihovi strani (www.mojmusli.si) izbiramo med 14 osnovami, pripravljenimi iz različnih vrst kosmičev in dišavnic, ki jim dodamo poljubno število dodatkov. S 66 različnimi vrstami sadja, oreškov, semen, žitaric ali posebnih dodatkov lahko ustvarimo veliko različnih mešanic. »In ko končno ustvarite željeno mešanico, jo preprosto poimenujete in shranite za nadaljnje nakupe,« opisujejo.

Kot opažajo, je zelo veliko povpraševanja po superživilih (goji jagode, chia, konopljina semena). »In prav lepo je videti, da so ljudje pri izboru dodatkov drzni, kajti dodatki, kot so denimo mak, makadamija, fige, jagode, mango, papaja, brazilski oreh, pistacija, dateljni, pomaranče, so zelo specifičnih okusov in popestrijo končni izdelek.«

mojmusli.si

Seveda nas je zanimalo tudi, koliko mešanica stane. »Cene vnaprej pripravljenih mešanic se gibljejo od 4,7 do trenutno najdražje 7,5 evra. V  povprečju si ljudje namešajo za 5,5 evra na tulec. Tulec vsebuje 500 gramov mešanice,« odgovarjajo.

Poleg cene mešanice je treba prišteti poštnino, ki znaša 3,5 evra na pošiljko. Trenutno je mislije mogoče naročiti po pošti, v primeru naročila večjega obsega pa se lahko dogovorite tudi za dostavo v bližini Škofje Loke, Kranja in Ljubljane.

Dodajajo še, da bodo spletno stran v kratkem nadgradili in dopolnili z energijskimi vrednostmi ter natančnimi podatki o posamezni sestavini, saj opažajo, da je to ljudem zelo pomembno pri odločitvi za nakup.

Trenutno je dostava mogoča zgolj v Sloveniji, a vseeno razmišljajo o tem, da bi v prihodnje delovali tudi zunaj naše države oziroma da bi na njihovi spletni strani lahko naročali tudi tujci.

Jernej Konjajev