Zdravje

Tekmovanje v patruljnem teku

STA/M.J.
11. 1. 2014, 06.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenska vojska danes v sodelovanju s komitejem za prireditve Po stezah partizanske Jelovice na Pokljuki organizira tradicionalno, že 43. tekmovanje Slovenske vojske, policije in civilne zaščite v patruljnem teku na smučeh. Sodelujoči se bodo preizkusili v obvladovanju smučarskih veščin in strelski izurjenosti v najtežjih razmerah.

http://www.center-pokljuka.si/

Tekmovalci bodo med tekom merili moči na različnih delovnih točkah. Med njimi so met šolske ročne bombe v cilj, streljanje z malokalibrsko puško, premagovanje ovir s plazenjem, premagovanje neurejenega terena peš in s smučmi ter nošenje ranjenca na nosilih.

S progo, ki je za moške dolga deset, za ženske pa pet kilometrov in ima višinsko razliko 225 metrov, se bodo spopadle ekipe Slovenske vojske, Policije ter Uprave RS za zaščito in reševanje. V teku na smučeh bodo sodelovali tudi veterani vojne za Slovenijo, vabljene pa so bile še ekipe iz tujih držav, so sporočili iz vojske.

V tradicionalnem patruljnem teku na Pokljuki so se v preteklosti preizkušali tudi veterani narodnoosvobodilnega boja. Na sami prireditvi jih pričakujejo tudi letos, vendar se glede na njihovo starost, tekmovanja verjetno ne bodo udeležili, je pojasnil Fedja Vraničar, podpredsednik organizacijskega komiteja za prireditve Po stezah partizanske Jelovice, katerih vrhunec bo nedeljska spominska slovesnost v Dražgošah.