Zdravje

Revolucionarna telesna vadba Primoža Raspotnika

Matej Jurgele
8. 1. 2014, 15.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kikckfitness je revolucionarna telesna vadba, katero poučuje Primož Raspotnik in je produkt njegovega 14 letnega dela na področju osebnega trenerstva. Primož pa ni samo osebni trener, pohvali se namreč lahko tudi z naslovom fitnes prvaka in več kot 5-letnimi izkušnjami s področja borilnih veščin, tako teakwandoja kot tudi kickboksa. Zato se je odločil , da vse ta znanja in tudi znanja s področja športnega treniranja združi v izredno učinkovito telesno vadbo, po kateri posega čedalje več ljudi.

Matej Jurgele

Kaj pravzaprav je Kickfitness?

»Vadba Kickfitness deluje na skoraj vsa področja vašega telesa in je skupek najnovejših trendov s področja fitnesa, borilnih veščin in funkcionalne vadbe,« je za Svet24 povedal Primož Raspotnik. Sama vadba za sklepe ni preveč obremenjujoča, saj se vaje izvajajo zgolj z lastno težo posameznika, poleg tega pa se pri njihovem izvajanju oponaša naravne oblike gibanj kot so skleci, počepi, izpadni koraki in različni poskoki (enonožni, sonožni, žabji,…). »Srečujemo se s različno kombinacijo statičnih, dinamičnih, osnovnih in naprednih vaj, s katerimi vadeči razvijajo vzdržljivost, moč, eksplozivnost, hitrost in koordinacijo.« Za še boljši rezultat pa so vadbi dodane tudi vaje s prostimi utežmi, uporaba KBANDS kinetičnih elastik, ki veljajo za vrhunski vadbeni rekvizit, ter kombinacija kardio kickboksa in boks udarcev.  

Matej Jurgele

Za koga je vadba primerna?

Po Primoževemu mnenju je vadba primerna tako za ženske, kot tudi za moške, seveda pa se z njo ukvarjajo tako začetniki kot tudi rekreativci in vrhunski športniki (Cristiano Ronaldo, Kobe Bryant...) Med vadečimi pa je tudi kar nekaj znanih Slovencev, med njimi tudi Nika Zupanc, priznana industrijska oblikovalka: »Kickfitness intenzivna vadba s prvinami kickboxa je tista, ki me vsakič znova vabi, da se srečam sama s seboj, da na parketu telovadnice preizkušam in iščem svoje meje, tako fizične kot tudi mentalne. Pomaga mi iskati moje notranje ravnovesje, krepi mojo moč in samozaupanje ter ob tem in nenazadnje izjemno lepo in čvrsto oblikuje moje telo

Matej Jurgele

Pod Primoževim nadzorom pa vadijo tudi perspektivni mladi športniki in sicer trenutno dva mlada tenisača, ki sta v svoji starostni skupini v samem vrhu pri nas. Potem je tu tudi ter zelo perspektiven mladi nogometaš Mark Čeh, sin našega bivšega reprezentanta Aleša Čeha. »Ti fantje vadijo po posebnem programu za mlade športnike kjer se daje poudarek na eksplozivnosti, odrivni moči, kondiciji in vzdržljivosti,« je še dodal Primož Raspotnik.

Matej Jurgele

Rezultati vadbe:

Glavne prednosti vadbe pred ostalimi so te, da mišice postanejo čvrste in definirane prav tako pa redna vadba hitro zmanjša težo in količino maščob v telesu, saj lahko v samo eni uri intenzivne vadbe pokurite do 1000 kcal. Poleg tega pripomore k pridobivanju čiste mišične mase in moči, zaradi povečane eksplozivnosti in kondicije pa se izboljša tudi motorika in gibanje v prostoru. Vadba se lahko povprečno izvaja 3x tedensko, traja pa 60 min.

Matej Jurgele

Primož Raspotnik: Je eden izmed najbolj priznanih in iskanih osebnih trenerjev v Sloveniji, v svoji 14-letni karieri dela kot osebni trener je do boljšega počutja in lepšega izgleda pomagal več kot 850 posameznikom. Med njegove kliente se uvrščajo tako uspešni poslovneži in poslovne ženske, znani estradniki, profesionalni športniki ter vsi drugi ,ki si želijo doseči vrhunski rezultat v čim krajšem možnem času.

osebni arhiv