Zdravje

Priteguje tudi pozornost znanstvenikov

Vesna Sivec Poljanšek
7. 12. 2013, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Metoda zdravljenja s teslovimi valovi zaradi svoje učinkovitosti priteguje tudi pozornost znanstvenikov s področja fizike in medicine. Pomaga in učinkuje tudi tam, kjer so drugi že dvignili roke. Terapevtka Rina Doreni, ki zdravi s teslovimi valovi, pripoveduje o zgodbah ljudi, ki so se postavili na noge po težkih nesrečah, odpravili hude bolezni, tudi raka, se otresli anksioznosti, se za vedno poslovili od hudih bolečin v križu, težav z visokim krvnim tlakom in migrenami ter še in še. V čem je torej skrivnost te metode?

Vito Tofaj

Terapevtko Rino Doreni že od nekdaj zanimajo misteriozne reči. Ker je v mladosti deset let trenirala gimnastiko, še posebno dobro ve, kako pomembno je, da sta telo in um povezana v celoto, če želimo normalno delovati na vseh ravneh svojega obstoja. A pot do teh spoznanj vendarle ni bila lahka.

Učenje iz lastnih (pre)izkušenj

Prva izkušnja, ki jo je zaznamovala, je bila smrt njenega očeta pred 25 leti. Čez noč je zbolel, a nihče ni mogel ugotoviti, zakaj. Kljub prizadevanju, da bi ozdravel, se je oče precej hitro poslovil od tega sveta. Rina, ki se s tem ni mogla sprijazniti, je začela raziskovati povezanost telesa z umom. Svoje je k poti do njenega zdajšnjega terapevtskega delovanja pozneje »pripomogla« še njena bolezen.