Zdravje

Kaj čutijo med penetracijo moški?

E. M.
6. 12. 2013, 13.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kaj se zgodi v naših možganih, ko se združita dve telesi in je občutek naslade neizogiben? Kaj takrat razmišljamo in občutimo? Tokrat smo končno povedali na glas: mnenja Slovencev in Slovenk.

Thinkstock

Občutki so pri vsaki ženski drugačni

Ko so morali moški nožnico primerjati s prvo stvarjo, ki jim pade na pamet, sta bila najpogostejša odgovora svila in žamet. Vsi pa so se strinjali, da je ta pri vsaki ženski drugačna.

»Nekatere nožnice so skoraj agresivne, druge so bolj nežne. V nekaterih se počutiš, kot bi plaval in ne čutiš kaj dosti. Zdi se mi, da ima vsako žensko spolovilo svoj značaj. Nekatera so sramežljiva, druga elegantna, zapeljiva ali groba. Vse se združi v celoto, ki jo moški pri ženski ljubimo – skupaj z njeno osebnostjo, postavo, boki, kožo.« (Jan, 38)

»Hodil sem z dekletom, ki je imelo hrapavo nožnico. Ni mi bilo preveč všeč, ker sem imel občutek, da seksam z rokavico, polno peska. Kdo drug pa se je verjetno zaljubil prav v ta občutek.« (Boštjan, 28)

»Ogromna razlika je, če imam na sebi kondom ali ne. Brez kondoma začutim veliko več odtenkov, s kondomom pa se vse spoji v eno.« (Marko, 31)

»Tisto, kar zares šteje, je, da se ljubiva skupaj – da sva oba pri stvari in da je seks izraz medsebojne ljubezni. Tudi z isto osebo je doživetje vsakič drugačno.« (Robi, 29)

Trenutek, ki med partnerjema ustvari most

Penetracija ni le sredstvo, ki vodi do orgazma, ali intenzivna predigra. Moški občutek, ko penis vstavljajo v nožnico, opisujejo s podobnimi besedami kot končno ekstazo. Doživljajo ga kot magični trenutek, v katerem prestopijo prag užitka.

»Penetracija je vrhunec igre zapeljevanja, pa čeprav smo z žensko skupaj že petnajst let. Še vedno čutim enak ponos, ko se mi ženska preda. Ko vstopam vanjo, čutim, kako se mi predaja … Takrat nezavedno občutim svojo moško moč. Nisem mačist, a takrat mi skozi možgane vseeno šine, kako si jo bom vzel, si jo prisvojil.« (Jan)

»Najrajši gledam svoj penis, kako vstopa vanjo. Opazujem svojo moškost, ki prodira vanjo, in občutim nekaj magičnega. S tem se med nama zgradi most, da postaneva eno.« (Boštjan)

Užitek je povezan z užitkom ženske

»Užitek je povezan s tem, koliko si me ženska želi. Ne vstopam le jaz vanjo, ampak me ona vabi in sprejema. Ko čutim, kako drhti, stoka ali vpije, se moji občutki podeseterijo.« (Marko)

»Zelo rad ji med seksom položim roko na trebuh, da začutim svoj penis v njej.« (Aleš, 41)

»Gre za sporazumevanje brez besed, za neposredno povezanost dveh bitij.« (Drago, 34)

Ali čutijo ženski orgazem?

Za mnogo moških lastno doživetje orgazma sploh ni najintenzivnejši trenutek, saj zelo hitro mine. Pomembnejša se jim zdi pot, ki vodi do njega. Vsi pa se strinjajo, da obožujejo trenutek, ko orgazem doživimo me. In hočejo, da to tudi pokažemo!

»Ko si v ženski, čutiš vse – kdaj se dolgočasi, kdaj pretvarja in kdaj doživi orgazem. Kot bi bil penis detektor. Kadar začutim drobne krče nožnice, ki jih ne more nadzorovati, vem, da ji je prišlo.« (Jan)

»Moja draga je ob orgazmu podobna fontani – obožujem občutek, ko se ves njen užitek ulije name.« (Drago)

»Ne morem reči, da fizično občutim njej orgazem. Zaznam pa ga iz izraza na njenem obrazu in iz njenih glasov. Ko vidim, da ji bo prišlo, se predam, tako da orgazem doživiva skupaj. Čista nebesa.« (Robi)

Da se ne bi končalo …

Pa po tem, ko je vsega konec? Moški opisujejo stanje blaženosti, v katerem najrajši v tišini ostanejo v nas in uživajo v zavetrju, ki sledi nevihti.

»Nobenega govorjenja ali premikanja. Še vedno sva eno, v nekem mističnem razpoloženju sproščanja in medsebojne ljubezni. Takrat bi me lahko oropali, pa se ne bi ganil.« (Blaž)