Zdravje

Kakšno si privoščite?

Sašo Avramovič
25. 11. 2013, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kava je zelo priljubljen napitek, nekateri si brez nje skoraj ne predstavljajo začetka dneva. Kaj pa vi? Pijete kavo? Če da, kakšno pijete? Z mlekom ali brez, kapučino, belo kavo? Jo kuhate doma? Jih spijete več na dan?

Shutterstock

ULICA

Mateja, 45:

Z mlekom, pa bolj sladko imam rada. (smeh) Skuham jo doma, preden grem v službo, pa potem po navadi še eno v službi … To je čisto dovolj velika mera dnevno.

Igor, 39:

Na pravega ste naleteli. (smeh) Jaz sem velik ljubitelj kave. Najraje jo skuham doma, ker tiste v gostilnah niso tako dobre. Meni je najbolj všeč turška črna kava.

Patricija, 46:

Dolgo časa sem jo pila, zadnji dve leti sem se pa nekako odvadila od kave. Tu pa tam še spijem kakšno z mlekom, ampak to res poredkoma.

Jana, 34:

Čisto odvisno od dneva, koliko kav spijem. Včasih samo eno, včasih pa tudi tri. Najboljši mi je kapučino ali pa kava s smetano. Poleg službe imamo en dober lokal, kjer imajo res dobro kavo in se po navadi po službi okoli treh odpravimo na kavo. Zjutraj, preden grem v službo, pa jo fant skuha za oba.

Alen, 24:

Ne, ne pijem. Nikoli je nisem pil. Ne vem, nekako mi okus ni dober, rajši spijem čaj ali pa kakav.

Zlatka, 64:

Povedati vam moram, da sem ljubiteljica dobre kave, je pa res, da za moje pojme ni nikjer tako dobra kot doma. (smeh) Samo eno spijem na dan, in to zjutraj po zajtrku. Zraven kave pa še kakšen piškot. (smeh)

 

Facebook

Andrej:

2 x na dan, doma skuhana, z malo mleka.