Zdravje

12. vseslovenski kongres fitnesa bo predstavil zanimive novosti

M.J.
19. 11. 2013, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Naslednji konec tedna bo v znamenju fitnesa, skupinskih vadb in pilatesa. V prestolnici se bo namreč odvil 12. tradicionalni vseslovenski kongres fitnesa, ki bo potekal od 22. do 24. novembra v prostorih Fakultete za šport v Ljubljani. Glavni organizator dogodka je Fitnes zveza Slovenije (FZS), članica Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je izključna nosilka usposabljanja strokovnih kadrov fitnes vadbe. FZS s svojimi strokovnimi in poslovnimi dejavnostmi spodbuja pripadnost zdravemu in športnemu življenjskemu slogu, zato se nam obeta zanimiv in razgiban vikend.

Ker je področje fitnes aktivnosti izjemno dinamično, polno sprememb in novih trendov, FZS skrbi za zagotavljanje stalnega prenosa znanja in novitet v prakso. Tako bo FZS s tradicionalnim 12. kongresom seznanila strokovne in laične javnosti s profesionalnimi organizacijskimi in poslovnimi novostmi na področju fitnesa.

Na urniku bodo med drugim predavanja na temo kardiografije, novih konceptov v funkcionalnem treningu in skupinskih fitnes vadbah (pilatesu v predporodnem in poporodnem obdobju, o joga pilatesu, vadbi »country fitness«, …).



V teoretičnem delu kongresa bo poudarek predvsem na psiholoških temah, povezanih s fitnes področjem. Udeležencem 12. kongresa bo predstavljena izvedba različnih praktičnih delavnic in demonstracij sodobnih organizacijskih in vsebinskih oblik fitnesa in skupinskih fitnes vadb, predstavljala pa se bodo tudi podjetja iz fitnes dejavnosti.

Prof. dr. Matej Tušek bo z ekipo vrhunskih slovenskih strokovnjakov s področja psihologije (dr. Tanja Kajtna, dr. Robert Masten, mag. Katja Čavničar in drugi) pripravil izvirno obravnavo fitnes dejavnosti. Na kongresu se bo zbranim pridružil tudi znan ruski znanstvenik dr. Yuri Yatski.

Izvirne in vsebinsko bogate delavnice bodo na kongresu izvajali tuji in vodilni domači strokovnjaki: Julija Przybilka (BodyART strenght), George Xiros (Cardiography), Orlando Lopac (Functional pilates), Peter Dragović (Metabolic effect), Teddy Otieno (Just functional) in drugi. V okviru 12. kongresa se bo odvil program za lastnike fitnes centrov, posvetili pa se bodo tudi pridobivanju licenčnih točk in podaljšanju licenc FZS za leto 2014.

Konec prihajajočega tedna bo tako potekal v pridobivanju novih strokovnih znanj o fitnes vadbi, zanimive in uporabne nove vsebine pa bodo nedvomno doprinesle k nadaljnjemu uspešnemu razvoju fitnes dejavnosti v Sloveniji.