Zdravje

Že 16 let je samo hitro hrano in še vedno je suha in zdrava!

M.J.
8. 11. 2013, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanka Faye Campbell je šokirala javnost potem, ko je razkrila, da v zadnjih 16 letih ni pojedla niti koščka sadja ali zelenjave. Faye Campbell nima nikakršnih zdravstvenih težav, niti problemov s težo.

Youtube

Britanka ima namreč nadvse nenaveden problem. Kajti če kdo samo omeni sadje ali zelenjavo, ali če se slučajno znajde v prostoru, kjer nekdo pripravlja zdravo hrano, jo takoj oblije pot. Seveda mora posledično tudi takoj zapustiti prostor, prav tako pa je zaradi svoje fobije prikrajšana za druženje s prijatelji in družino.

»Občutim pravo bolečino, če samo pomislim, da bi morala v usta dati sadje ali zelenjavo,« pravi 21-letnica. Zaradi tega živi zgolj od hamburgerjev, pic, čipsa in ostalih podobnih specialitet iz restavracij s hitro prehrano. No, zaradi tega pa je prizadeto tudi njeno zasebno življenje, saj z moškimi ne more na romantično večerjo v običajno restavracijo, niti pripraviti neke specialitete v zavetju svojega doma. »Enkrat je fant rezerviral mizo v restavraciji, na koncu pa sva končala v McDonaldsu,« je razkrila Faye.

Faye se zaveda svojega problema, zavračanje sadja in zelenjave pa ne izvira iz otroških dni, temveč je motnja, ki v želodcu izziva bolečine in povzroča pekočo zgago, če poje hrano, ki ji ne odgovarja. Zato je po končani seansi s psihiatrom ustvarila svoj lastni jedilnik. V moji glavi je nekaj, kar me odvrača od zdrave hrane. »Imam fobijo in resnično bi si želela, da bi nekega dne ozdravela.«