Zdravje

Do vitke postave v eni uri

Marijana Mandić
28. 4. 2013, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ovijanje v folijo ali body wrapping spada med klasične metode oblikovanja telesa in osvežitve.

Arhiv Lepe & Zdrave

Prijeten postopek, ki nekoliko spominja na savnanje, povrne moč in izboljša prekrvavitev. Pri nas metodo ponujajo v centrih dobrega počutja, pa tudi v nekaterih kozmetičnih salonih, z nekaj truda pa si lahko prvovrstno razvajanje, med katerim boste v pičli uri lažji za 2 do 3 kilograme, pripravite kar doma.

Mit ali starodavna resnica?

Telo, ovito v folijo, se najprej dodobra prepoti. V glavnem z ovijanjem v folijo izgubljate vodo, podobno kot v savni, in marsikdo bi sklepal, da ti postopki nimajo bistvenega vpliva na maščobne blazinice. Takoj ko se napijemo tekočine, se izgubljeni dekagrami ali celo kilogrami povrnejo. A ni čisto tako!

Body wrapping je dejansko namenjen zmanjševanju obsega telesa, ob hkratnem izboljšanju videza kože ob celulitu, strijah in podkožnih maščobnih blazinicah. Pripravljena zmes se namreč dodobra vtre v kožo, nato snovi v podkožnem tkivu aktivirajo limfni sistem ter pospešijo odvajanje vode in toksinov iz podkožnega tkiva. S termičnim učinkom se krepi izgorevanje maščob in spodbudi obnavljanje kože. Vse te prednosti je poznala že Kleopatra, ki si je telo ovijala sleherni teden in zato uživala nesmrtno lepoto ter vitkost.

Več si preberite v najnovejši številki revije Lepa & Zdrava!