Zdravje

Nekdanja debeluška le še 40 kg

T.P.
24. 3. 2013, 21.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zaradi debelosti se je odločila za zmanjšanje želodca, po operaciji pa je drastično shujšala in pristala na smrtni postelji.

You Tube

Ker je imela Britanka Julie Dunbar (51) težave s težo, se je odločila za zmanjšanje želodca. Po operaciji je njeno telo zaradi redke komplikacije nehalo absorbirati hranljive snovi, njena teža pa je v slabem letu padla za 90 kilogramov. Tako ima Julie, ki je prej tehtala 130 kg, zdaj le še slabih 40 kg. Zaradi podhranjenosti se je znašla na smrtni postelji, pri življenju pa jo je obdržala infuzija. Takrat so ji zdravniki svetovali, naj zaužije čim več hrane.

Zdaj mora na dan zaužiti najmanj 5000 kalorij, če želi obdržati vsaj tistih 40 kilogramov, ki so ji še ostali. 

Julie mora jesti ves dan, skorajda brez prestanka, saj njeno telo sprejme zelo mali delček kalorij, ki jih vnese. »Ljudje ne verjamejo, kaj vse pojem čez dan in kako visoke račune plačujem za to, da preživim,« pravi Julie, ki porabi za hrano 240 evrov na teden. Da bi zmanjšali posledice prve operacije, so ji opravili še dve, žal neuspešni operaciji. Zdravniki so obupali in priznali, da je ni mogoče pozdraviti, zato ji preostane le prenajedanje. »Vedno imam v rokah hrano, vedno nekaj jem. Celo sredi noči, če se prebudim, vzamem nekaj za pod zob,« pravi Julie.