Zanimivosti

Izognite se osnovnošolskim napakam pri zapeljevanju!

Andreja Comino/revija Zvezde
21. 2. 2016, 11.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Edvard Kadič iskreno o zapeljevanju in osvajanju: »To, da ste fejst dekle ali fant, je sicer lepo, vendar vam nič ne pomaga, če tega tudi primerno ne izrazite. Treba je razkriti in po potrebi uskladiti tiste osebnostne poteze, ki ovirajo doseganje vaših vrhunskih rezultatov,« pravi strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj Edvard Kadič, avtor knjižnih uspešnic in delavnic, ki tako moškim kot ženskam pomagajo do želenih ciljev. Valentinovo je bilo kot nalašč, da smo ga pobarali, kako do osebne karizme, primerne govorice telesa, samozavesti in primernega zapeljevanja.

Profimedia
Edvard pomaga fantom, da postanejo v redu alfa moški, ki spoštujejo ženske (slika je simbolna).

Edvard je filozof, ki je dolga leta delal vodilnih mestih v gospodarstvu, v pravem trenutku pa je znal prepoznati, kaj si ljudje želijo in potrebujejo. Zato se je vrgel v izobraževanje, da je dobil znanje, s katerimi želi pomagati drugim. »Pri nas je veliko moških, ki gredo ob petkih zvečer ven in mislijo, da bodo našli punco. Visijo na pijači, potem pa se jim zdi čudno, da se nobena ne odzove. Zapeljevanje je uvodni del procesa zgraditve dobrega odnosa med partnerjema. Če si lušten, je v redu, vendar je to po navadi prej ovira kot prednost. Mnogim se je že zgodilo, da so 'zmrznili', ko je do njih pristopil čeden fant ali dekle. Zato je najlepšim dekletom najtežje pristopati do fantov, saj se jih ti preprosto bojijo. Tisti, ki so uspešni pri dekletih, so mentalno drugače naravnani od neuspešnih. To je alfa mentalna naravnanost. Takšni fantje niso samotni volkovi, ki ukazujejo vsem okoli sebe, ampak gre za človeka, ki obvladuje ljudi okoli sebe. S svojimi kompetencami, humorjem ... Takšni so sposobni poskrbeti za svojo družino in so dobri očetje,« pravi Edvard in dodaja, da pripravlja delavnice, kjer se fantje naučijo tega, česar prej niso znali. Nanje prihajajo tisti, ki so se na neki točki življenja zavedeli, da ne vedo vsega. Da osvajanje deklet ni, kot da bi šel v mesnico in izbiral klobase. »Na nedavnem največjem zmenku za samske je bilo prav tako. Mnogi niso razumeli, kako pristopiti do njih, in so bili, milo rečeno, nerodni, veliko pa jih je kar zmrznilo. Prav nič se niso zavedali, da moški izbirajo, ženske izberejo. Moški odda signal, ženska mora to njegovo 'napihovanje' opaziti, nato pa sledi najdaljša minuta v življenju, ko se ona na to odzove ali pa ne. Šele nato pride verbalizacija, grajenje zgodbe, v katero poskušaš privabiti sogovornico, vzporedno pa teče tudi neverbalna komunikacija, ko s telesom podpiraš svoje besede.«

Edvard nadaljuje, da so moški predvsem vizualna bitja, zato jim ženske ne smejo zameriti, da si jih najprej ogledajo od glave do peta, da vedo, s kakšno imajo opravka. Spretnejše se jim znajo primerno »pokazati«, ko se denimo zelo počasi usedejo ali pa se še obrnejo, da pokažejo svoje atribute.

Izkoristiti svoje atribute

Za uspešno komunikacijo in pot do bližine pa je pomembno tudi to, da se fantje začnejo »po naključju« dotikati dekleta: »Če se je med pogovorom do dveh zjutraj nisi dotaknil, ob pol treh zagotovo ne bosta spala skupaj. Za fante je večina dotikov nekaj čudnega, za dekleta pa nekaj najbolj normalnega,« razlaga. Poglobil se je tudi v govorico telesa. To poskuša predstaviti kot pozitivno manipulacijo – da se ljudje čim hitreje sprostijo in se tako bolje počutijo, obenem pa so tudi bolj odprti za komunikacijo. »Veliko me sprašujejo, ali se da zapeljati vsako žensko. Seveda se da, vendar je pojem 'vsaka' problematičen. Ko prideš na neko zabavo, kjer je veliko žensk, ti zagotovo ni vsaka všeč. Narediš selekcijo v sebi, katere so ti všeč in katere se odzivajo na tvoje signale, šele potem izbiraš. Velika napaka, ki jo delajo moški, je, da so preveč potrebni. Gredo ven, da bi seksali. Če imajo dekleta opravka z nekom, ki v njih vidi le trenutno zadovoljitev, je to odbijajoče. Treba je sprostiti pričakovanja. Nič ni narobe, če se stvari ne končajo v postelji že prvi večer. Pri učenju zapeljevanja seveda pomaga branje knjig, a je treba teorijo spraviti v prakso in si zagotoviti primerno količino stikov. Tako lahko izbiraš med mnogimi in se ne zaženeš v prvo, ki pride mimo,« se še zasmeji Edvard.

Foto 1: Edvard pomaga fantom, da postanejo v redu alfa moški, ki spoštujejo ženske.