Zanimivosti

Politik naj bi zadavil 12-letnega dečka pred njegovimi očmi

Luka Tetičkovič
20. 11. 2014, 19.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Metropolitanska policija se je vrgla v resno preiskavo obtožb in poročil o obstoju pedofilskega kroga, ki obsega vrhove britanske elite.

Arhiv Svet24

Preiskovalci odkrivajo nove globine pedofilskega škandala, ki bremeni najvišje sloje britanske politične in vojaške elite. Metropolitanski policiji se je javil odrasel moški, ki trdi, da je bil kot deček priča in žrtev spolnih zlorab ter vsaj treh umorov. Neimenovana priča trdi, da je videl skupino moških posiljevati 12-letnega dečka, ki ga je priznani konservativni politik nato zadavil pred očmi ostalih.

V nekem drugem primeru so desetletnega dečka povozili z avtomobilom, trdi žrtev. Omenjena umora sta med tremi, ki jih policija preiskuje. Pedofilski škandali naj bi se sicer dogajali na prehodu od 1970 do 1980, dolgo časa pa so bili zakopani v omari z dokaznim materialom, saj jim policija zaradi pomanjkanja politične volje ni mogla priti do dna.

Arhiv Svet24

Stvari so se spremenile v zadnjih letih, ko je preiskovalni novinar David Hencke svoje ugotovitve posredoval poslancu Tomu Watsonu, ki jih je posledično obelodanil v britanskem parlamentu. Omenjene operacije so sprožili šele po tem dejanju. Pred tem, v devetdesetih, pa naj bi policisti in agentje kontraobveščevalne službe MI5 celo fizično grozili vsem, ki so skušali razkriti sprevrženi hobi britanske elite. Watson se je sicer skliceval na obveščevalne podatke, zbrane pri nekdanjem svetovalcu nacionalnega urada za otroke Petru Rightonu, ki je bil leta 1992 obsojen zaradi posedovanja in uvoza otroške pornografije. Obveščevalni podatki po Watsonovih besedah jasno kažejo na prisotnost razvejane pedofilske mreže.

Arhiv Svet24

Zlorabe naj bi se dogajale v poslanskih stanovanjih in vili z imenom Elm House v jugozahodnem predelu Londona. Njeni obiskovalci so bili domnevno visoki politiki in vojaški funkcionarji, ki naj bi jih pri tem vestno snemala sovjetska obveščevalna služba in jih s tem materialom izsiljevala.

Predstavnik Scotland Yarda je nedavno izjavil: »Detektivi, ki v sklopu specializirane enote za kriminal in operacije delajo v operaciji Fairbank, so bili obveščeni glede obtožb o resnih spolnih zlorabah v bližnji preteklosti. Naše preiskave so razkrile dodatne informacije glede možnih umorov. To je prvič, da so te informacije prišle do nas.«

Arhiv Svet24