Zanimivosti

Argonavti se vračajo na Vrhniko

Oglasno sporočilo
7. 6. 2024, 08.22
Posodobljeno: 7. 6. 2024, 08.25
Deli članek:

V Cankarjev kraj prihaja tradicionalni Argonavtski festival z Nočjo na Vrhniki. Letošnje dogajanje bo ujeto med 13. in 16. junij, z vrhuncem v soboto, 15. junija.

Pod zvezdno nebo Športnega parka Vrhnika vas v četrtek vabi Gledališče Ane Monro, ki nam bo z izvirno in domišljijsko predstavo pričaralo nepozabno doživetje. Med večerom pa nas bo glasbeno razvajala skupina Kvatropirci z virtuoznimi melodijami in romantičnim pridihom.

Stara cesta ostaja rezervirana za Dionizov petek, kjer bo dogajanje za vse, ki uživajo v dobri glasbi, hrani, pijači in druženju s prijatelji. Na štirih lokacijah bo poskrbljeno za zabavo za vse starosti in okuse, od trubačev in študentskega rock odra do narodno-zabavne glasbe in disko ritmov.

V sobotno jutro nas bo prebudil Hermesov dan športa, kjer se bomo lotili športnih podvigov, od Argotlona, najbolj odštekanega teka z ovirami, do kolesarskih izletov.

Vrhunec celotnega festivalskega dogajanja se obeta v soboto. Vrhunsko ozvočenje, impozanten svetlobni park, veliki video zasloni, pestra gostinska ponudba in zabava do jutra … to je Noč na Vrhniki. Po takorekoč razprodani »Prepovedani turneji« in po nekajletnem premoru, se bo na veliki oder osrednje zabavne prireditve vrnila ena najbolj kultnih slovenskih glasbenih skupin, Siddharta. Po desetih posnetih studijskih albumih in devetindvajsetih letih delovanja ne izgublja svoje rockovske ostrine in energije, ki jo z odra prenaša med publiko na živih nastopih. Za uvod v sobotno dogajanje bodo poskrbeli mladi plesalci in plesalke Plesne šole 5ka. Kot ponavadi pa bo vročica sobotne noči pripadla glasbenikom s programom za različne okuse in starosti. Oder bodo namreč zavzeli še multidisciplinarni Čuki, ki se bodo predstavili vsaj v dveh izvedbah, legendarni Miran Rudan InDesign z junijsko izvedbo Božične noči, Youtube senzacija Gojko Hitmacher Ajkula in skupina Vzrock, ki na odru kombinira narodnozabavno harmoniko s svetom rokenrola.

V sklopu festivala pripravljamo še marsikaj, kot so brezplačna vodenja po turističnih točkah, otroške aktivnosti na pravljično-doživljajskih poteh in mnogo drugih presenečenj. Argonavtski festival bomo zaključili v nedeljo z večernim koncertom vrhniškega Big Banda v spremstvu Uroša Buha, Roka Šinkovca in Neishe.

Vse prireditve v sklopu Argonavtskega festivala bodo tudi letos s pomočjo zvestih podpornikov in sponzorjev popolnoma brezplačne.

Več informacij na www.visitvrhnika.si.