Zanimivosti

DS Smith, vodilno globalno podjetje za trajnostno embalažo na osnovi vlaken, in Coca-Cola ukinjata plastične ročaje in jih nadomeščata z inovativno embalažo iz valovitega kartona "DS Smith lift up"

Oglasno sporočilo
1. 10. 2023, 07.10
Posodobljeno: 2. 10. 2023, 08.15
Deli članek:

DS Smith PLC, vodilno globalno podjetje za trajnostno embalažo na osnovi vlaken, in Coca Cola HBC Avstrija sta združila moči in v sodelovanju razvila zunanjo embalažo iz kartona, ki nadomešča plastične ročaje na 1,5-litrskih PET multipakiranjih pijač. Ta nova embalažna rešitev, ki nadomešča plastiko, je v avstrijskih supermarketih na voljo že od septembra 2023.

DS Smith Lift Up predstavlja inovacijo v embalaži: ročaj iz valovitega kartona, ki ga je mogoče 100 % reciklirati. Ne le, da izboljšuje uporabniško izkušnjo pri prenašanju, skupaj z ostalimi embalažnimi komponentami partnerjev temelji na rešitvah iz kraft papirja in kartona, kar vsako leto zmanjša porabo plastike za Coca-Cola HBC Avstrija za približno 200 ton.

DS Smith in Coca-Cola HBC delita skupno vizijo o inovativni embalaži, ki je 100 % reciklabilna in zasnovana z minimalno uporabo materiala.

DS Smith Lift Up je bil razvit z uporabo DS Smithovega edinstvenega pristopa, imenovanega Circular Design Metrics (Metrika krožnega oblikovanja), kar je privedlo do občutnega zmanjšanja ogljičnega odtisa tako embalaže kot tudi proizvodnje. Gre za inovacijo, ki je prilagodljiva za različne velikosti steklenic in je plod sodelovanja s Kronesom, vodilnim proizvajalcem pakirnih strojev. Ročaj omogoča mehak in udoben oprijem za enostavno nošenje, hkrati pa izdelki ostanejo varno zapakirani v trajnostni embalaži, ki je prilagojena za PET plastenke namenjene domači uporabi.

Stefano Rossi, izvršni direktor divizije Packaging Solutions, DS Smith:
»S ponosom smo sodelovali pri razvoju inovativne embalažne rešitve, ki odstranjuje odvečne odpadke in plastiko za enkratno uporabo. Naš DS Smith Lift Up je zasnovan po metodi Metrike krožnega oblikovanja, kar zagotavlja minimalno porabo materiala, manjši vpliv na okolje in privlačen izgled na prodajnih policah.

Naše sodelovanje s partnerjema, Coca-Cola HBC in Krones, je ključnega pomena pri zmanjševanju plastičnih odpadkov za enkratno uporabo in uvedbi inovativnih sprememb velikega obsega. Trajnostno oblikovanje je v središču tega, kar počnemo kot podjetje, in to je sijajen primer priložnosti za inovacije v embalaži, ki vodijo do bolj trajnostne prihodnosti za proizvajalce, trgovce na drobno in potrošnike.«

Marcel Martin, Glavni direktor za korporativne zadeve in trajnost CCHBC:
»To je prva embalažna rešitev te vrste za 1,5-litrska pakiranja Coca-Cole, Fante in Spritea. Je rezultat naše podjetniške miselnosti, absolutnega prepričanja v sodelovanje z zaupanja vrednimi partnerji in naše osredotočenosti na doseganje neto ničelnih emisij do leta 2040. Leta 2022 smo se že šestič povzpeli na vrh lestvice Dow Jones Indeks trajnosti kot najbolj trajnostno podjetje v sektorju pijač. Počaščeni smo, da smo se v skladu s S&P Global Sustainability Yearbook 2023 uvrstili na prvo mesto med več kot 7000 podjetji v 61 panogah. V letu 2023 smo ponovno dosegli izjemne rezultate v MSCI ESG Ratings, in sicer že deveto leto zapored. Kljub tem priznanjem se zavedamo velike odgovornosti, ki je pred nami, in odločeni smo nadaljevati s trajnostnimi inovacijami in sodelovanjem, da bomo naše pijače dostavljali na najbolj zelen način.«

Nova embalažna rešitev za 1,5-litrske multipakete PET bo uporabljena za znamke Coca-Cola, Fanta, Sprite in Mezzo mix v Avstriji.