Vsak ponedeljek

Slovenski film je doma na Veseljaku

R.T.
21. 9. 2023, 07.29
Posodobljeno: 21. 9. 2023, 07.32
Deli članek:

Vsak ponedeljek zvečer si lahko ob 20. uri ogledate nov film. Odločili so se, da bomo predvajali filme, ki jih drugje ne morete videti. To so nizkoproračunski, amaterski in neodvisni filmi. Seveda bo med njimi mesto našel tudi kakšen profesionalni in višjeproračunski film.

Veseljak
Na Veseljaku si lahko vsak ponedeljek zvečer ogledate slovenski film.

Septembra bodo postregli z belokranjskim filmom Vrnitev Lojzeta Maškute iz Amerike in z dolenjskima legendarnima filmoma Milice in Milice 2.

Oktobra boste videli film Dejana Baboska Preboj ter dva filma z legendarno mamo Manko, to sta Spomini mame Manke in Na svoji Vesni. Gola resnica je igrano dokumentarni film Vojka Anzeljca, Razodetje pa mladinski projekt, ki je doživel odličen sprejem pri gledalcih. Oba bosta na sporedu oktobra. November je čas za belokranjski film Tonček, pa za filme Ksana, Sen 1991 in Srečen bo čas.

Ob tem vabijo vse filmarje, amaterske in profesionalne, da jih pokličete in jim ponudite svoje filme. Z največjim veseljem jih bodo predstavili širši javnosti. Veseljak namreč z vsakim dnevom postaja bolj gledan, vsekakor tudi zaradi svojega novega koncepta radiovizije, radia, ki ga tudi gledamo.