Zanimivosti

Policijske intrige tete iz ozadja: zakaj Tatjana Bobnar v zavetju Nataše Pirc Musar in Milana Kučana ruši Roberta Goloba

Oglasno sporočilo
18. 9. 2023, 14.21
Posodobljeno: 25. 9. 2023, 11.41
Deli članek:

V ozadju izbire novega prvega moža policije Senada Jušića se nadaljuje spopad med nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in predsednikom vlade Robertom Golobom.

Bobnarjeva, ki je zdaj svetovalka predsednice države Nataše Pirc Musar, je hotela na vrh policije ustoličiti Boštjana Lindava, ki se bo zaradi izbire pritožil na sodišče.

Še pred tem pa je s kazenskimi in civilnimi postopki zagrozil članom natečajne komisije uradniškega sveta, če bodo ugotovili, da izbranec ministra Boštjana Poklukarja izpolnjuje vse strokovne pogoje za to funkcijo.

Pišemo, kateri ministri so na seji vlade nasprotovali Senadu Jušiću in kdo je imenoval natečajno komisijo, ki je odločala o njegovi strokovni usposobljenost; kdo so njeni člani, ki so se soglasno odločili, da jih izpolnjuje.

Pišemo tudi o maščevanju iz predsedniške palače, kaj sta Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav očitala predsedniku vlade Robertu Golobu, ko sta ga obtožila političnih pritiskov; kako je z njima povezan predsednik KPK Robert Šumi, ki bo zdaj preverjal postopek imenovanja generalnega direktorja policije; kako je Lindav nasprotoval imenovanju Darka Muženiča na čelo NPU; o katerih pavih je Muženič govoril v lanskem intervjuju za Mladino.

https://reporter.si/tiskana

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24