Nenavadno prijateljstvo

Video: Avstralski deskar je imel okoli vratu ovitega pitona

S.Š.
18. 9. 2023, 11.00
Posodobljeno: 18. 9. 2023, 18.49
Deli članek:

Kot da niso v Avstraliji dovolj zaskrbljeni že zaradi morskih psov, so te dni na deski za srfanje opazili moškega, ki je imel okoli vratu ovitega pitona.

Instagram
Higor in kača Shiva.

Moškemu so oblasti zaradi nenavadnega dejanja izdale globo v vrednosti 1400 evrov, saj ni imel dovoljenja, da plazilca prosto razkazuje na javnem mestu. "Za razstavljanje in razkazovanje živali v javnosti je potrebno ločeno dovoljenje," so zapisali na Ministrstvu za okolje in znanost v Queenslandu. "Kače so sicer hladnokrvne in čeprav znajo plavati, se običajno izogibajo vodi." Dodali so še, da bi bil lahko stik z vodo nevaren za kačo, saj je bila ta izjemno mrzla, česar pa kače niso vajene. “Edine kače, ki bi morale biti v oceanu, so morske,” so zaključili.

Medijska senzacija

Deskar Higor Fiuza in njegova kača Shiva sta medtem postala medijska zvezdnika. “Videti je bilo, da je kači voda všeč, ker ni sikala – kar običajno počne, ko ji nekaj ni všeč,” se je Higor branil.

Diamantne pitone sicer v naravi najpogosteje najdemo v Avstraliji in na Papui Novi Gvineji. Jedo predvsem ptice, kuščarje in majhne sesalce.