Zanimivosti

Nasmejani otroški obrazi na Čarobnem dnevu v Arboretumu Volčji potok

Oglasno sporočilo
8. 9. 2023, 15.29
Posodobljeno: 8. 9. 2023, 15.40
Deli članek:

Arboretum Volčji Potok je na prvo septembrsko nedeljo znova postal prostor navihanega in barvitega otroškega dogajanja, ki je privabil številne družine iz celotne Slovenije. Park Arboretum sta napolnila otroški smeh in veselje, saj se je ponovno zgodil Čarobni dan!

Čarobni dan 2023, foto: Miro Hrkalović.

Vreme je bilo naklonjeno in obiskovalci – tako mali kot veliki - so lahko uživali v številnih dejavnostih, ki so bile zanje pripravljene na Čarobnem dnevu.

Vsi so se lahko preizkusili v jahanju konjev, streljanju z lokom, ustvarjanju na delavnicah, teku z Zdravkom Lidlom in še mnogo več. Najbolj pogumni so lahko pobožali eksotične živali, se povzpeli v visoke krošnje dreves ali se preizkusili v borilnih veščinah in drugih športnih aktivnostih. Vsi obiskovalci pa so uživali tudi v pestrem dogajanju na odru, kjer so se zvrstili zanimivi nastopi, med katerimi so bili Rebeka Dremelj, Alenka Gotar, Pepel in kri, Anže Šuštar, pevci številnih glasbenih šol in mnogi drugi.

Čarobni dan 2023, foto: Aleš Romaniuk.

Organizatorka dogodka, Barbara Novak, je o dogodku povedala: »Zadnji trije meseci so bili za marsikoga nepredstavljivi. Videli smo velike stiske ljudi. Pomoči potrebnih je res ogromno in upam, da smo delček tega prispevali tudi mi. Čarobni dan je bil zagotovo nepozaben za številne družine in otroke, ki smo jim pričarali veselje in nasmeh na obrazu. Ob tej priložnosti vam želim čim bolj uspešen začetek novega šolskega leta ter veliko sončnih dni še globoko v jesen, da jih boste lahko preživeli aktivno v naravi s svojimi bližnjimi.«

Čarobni dan 2023, Rebeka Dremelj, foto: Aleš Romaniuk.

Obiskovalce je, s kratkim nagovorim, pozdravil tudi g. Matej Slapar, župan občine Kamnik. Glavni organizator dogodka, Zavod Zaupanje, je s pomočjo pokroviteljev in partnerjev Čarobnemu dnevu vdihnil tudi dobrodelno noto, saj bodo otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili obisk različnih tečajev in drugih izvenšolskih dejavnosti.

Čarobni dan 2023. Matej Slapar župan občine Kamnik, organizatorka dogodka Barbara Novak in Rebeka Dremelj, foto: Aleš Romaniuk.