Zanimivosti

Opera in balet – abonmaji za ves svet

Oglasno sporočilo
7. 9. 2023, 15.17
Posodobljeno: 15. 9. 2023, 15.21
Deli članek:

Sezono 2023/2024, ki so jo v SNG Opera in balet poimenovali Obrazi življenja, bodo 28. 9. pozdravili z opernim ''dvojčkom'', kjer bodo obiskovalcem v enem večeru ponudili opereto Dežela smehljaja Franca Lehárja ter praizvedbo komične opere Miši v operni hiši priznanega slovenskega skladatelja Alojza Ajdiča na libreto Vinka Möderndorferja. S tem se gledališče pridružuje skrbi pri ustvarjanju novih slovenskih glasbeno-gledaliških del.

Foto: Darja Štravs Tisu

Poleg te pa vam v tej sezoni ponujajo še pet velikih premier, operni oboževalci si boste na njihovem odru lahko ogledali znamenita operna dela, kot so: Werther Julesa Masseneta, Puccinijevo La Bohème (v koprodukciji z Opéro Grand Avignon) in Mozartov Così fan tutte (v koprodukciji s Hrvaškim narodnim gledališčem iz Zagreba). Operni in baletni ansambel se bosta združila v tango operi María de Buenos Aires Ástorja Piazzolle ter v posebni izvedbi Fauréjevega Requiema. Pripravljajo pa tudi baletni triptih Bolero, v katerem bosta sodelovala umetniška direktorja ljubljanskega in mariborskega baleta Renato Zanella ter Edward Clug.

Po velikem uspehu gostovanja s predstavo Romeo in Julija se baletni ansambel to sezono ponovno vrača v Trst, tokrat z romantičnim baletom Giselle, s prej omenjeno predstavo Romeo in Julija pa se bo letos predstavil baletnim ljubiteljem v Celovcu.

Ob stoti obletnici smrti velikega skladatelja Puccinija, ki jo obeležujemo naslednje leto, pa obiskovalcem ponujajo tudi nov abonma Puccini, v sklopu katerega si boste lahko ogledali skladateljeva najbolj znamenita dela: La Bohème, Madama Butterfly in Tosca.

Foto: Darja Štravs Tisu

Kot tudi lansko sezono pa v upanju, da operno in baletno umetnost približajo oziroma predstavijo tudi mlajšim generacijam, ponujajo tudi pester izbor predstav, ki so namenjene zaključenim šolskim skupinam, pa tudi za izven. Dobrodošli!

Foto: Darja Štravs Tisu