Zanimivosti

Poznate prednosti nakupovanja preko spleta? Najdete jih tukaj!

Oglasno sporočilo
7. 9. 2023, 08.19
Posodobljeno: 14. 9. 2023, 08.25
Deli članek:

Paket dostavijo kamorkoli.

Drži. Spletni kupci zasledujejo sodoben življenjski slog in pri dostavi paketa pričakujejo prilagodljivost dostavljavcev. Možnost osebne izbire, kje naj jih izdelek, ki so ga kupili na spletu, čaka, je za kupce prednost. Na domači naslov, na pošto, na delovno mesto, na dogovorjeno mesto, v paketomat, paketnik ali na bencinski servis, so možnosti, ki jih lahko izbere.

Največ Slovencev spletni nakup naroči na dom.

Drži. Čeprav so po vsej Sloveniji razširjena številna prevzemna mesta in različne lokacije, kjer je možno prevzeti paket, je neogrožena številka ena po izbiri slovenskih spletnih kupcev še vedno dostava domov. Trije od štirih oziroma več kot 75 % jih spletni nakup naroči na domači naslov.

Medtem, ko je paket na poti, lahko spremenim lokacijo dostave.

Drži. Nepredvidljive situacije včasih povzročijo, da moramo načrte v zadnjem hipu spremeniti. Namesto, da bi na paket čakali doma, ga v postopku dostave preusmerimo na dogovorjeno mesto. Kamorkoli, kjer je najbolj priročno.

Pri plačilu po povzetju lahko plačam samo z gotovino.

Ne drži. Skoraj polovica slovenskih spletnih kupcev izdelek plača šele ob prevzemu. Tako kot drugod po svetu tudi v Sloveniji gotovina izgublja tekmo proti negotovinskim načinom plačila. Plačilo z bančno kartico je utečen način plačila spletnega nakupa brez dodatnih stroškov. Dostavljavci so zato opremljeni s POS terminali, tako da ni skrbi, ali je pri roki dovolj gotovine.

Pošta Slovenije je številka 1 v osebni dostavi.

Drži. Pošta Slovenije je vsak dan na vseh naslovih. Pošiljke dostavlja na več kot 850.000 naslovov po državi. Z največ lastnimi dostavljavci pošiljke dostavi kamorkoli. Največja mreža je v teh dneh postala še večja. Pošta Slovenije obstoječim skoraj 1.200 prevzemnim mestom v teh dneh dodaja nova, s čimer se bo približala 1.600 točkam po Sloveniji.

Tudi ti si števila 1, zato kamorkoli želiš, tja paket dobiš! Preveri več na posta.si/enostavna-dostava.

Vsebino omogoča Pošta Slovenije d.o.o.