Solze sreče

Ekipa Deželaka Junaka presenetila poslušalca, ki svoj dopust porabi za podporo dobrodelni akciji

R.T.
8. 6. 2023, 14.32
Posodobljeno: 8. 6. 2023, 14.56
Deli članek:

Današnje jutro v Denis Avdić Showu na Radiu 1 je bilo čustveno obarvano, saj so Denis Avdić in ekipa poskrbeli za veliko presenečenje na terenu Deželaka Junaka.

Darja Štravs Tisu
/

Pred časom jim je namreč pisala poslušalka Kristina in delila žalostno, a srčno zgodbo o svojem bratrancu Aljoši. Aljoša je bil na morju nazadnje v osnovni šoli, saj dopust vsako leto porabi za podporo akciji Deželak Junak in že sedem let kolesari v njihovi družbi. Akciji se je pridružil sam od sebe, saj je to ena redkih stvari, ki se jih v življenju veseli. Mladenič živi v težkih razmerah, zato drugače, kot da se ekipi pridruži na poti, ne more pomagati.

»Aljoša je velik po srcu in po centimetrih, vsak dan je zraven vas, že od druge akcije dalje. Je preprost in zelo skromen fant. Vedno ima dobre namene za druge, čeprav sam ni nikoli doživel nekega razkošja. Njegova življenjska zgodba ni rožnata, ampak njegovo srce je zlato in optimizem kar žari iz njega. Ponavadi je tako, da pomagajo tisti, ki imajo najmanj, največ jim pomeni zadoščenje v srcu.  Aljoša je vesel, nasmejan, kljub temu, da od nekdaj živi v težkih razmerah. A ostaja optimist na kolesu. Kolo in družba mu največ pomenita,« je dejala Kristina in dodala, da je Aljoša pred leti izgubil očeta, mama pa je zbolela za rakom. Ker so ji morali odstraniti vse govorne organe, s sinom komunicira preko listkov in telefonskih sporočil. V soboto bo praznovala okroglih 70 let.

Zgodba mladega Kranjčana se je tako dotaknila Denisa Avdića in ekipo Deželaka Junaka, da so se zaradi tega ustavili v naselju Kobjeglava ter mu pripravili čustveno presenečenje.

»Aljoši smo uradno predali majico Deželak Junak z njegovim imenom in ga sprejmemo kot enakopravnega člana ekipe, ker si to enostavno zasluži. Hvala, ker si z nami, ker te imamo in upam, da boš še dolgo kolesaril z nami,« mu je dejal Avdić in poskrbel za solze sreče med vsemi pristonimi.

Aljoša je resnično dokaz, da vsak od nas lahko pomaga na svoj način in po svojih zmožnostih. Bodisi s podporo Deželaku Junaku na in ob poti, na sprejemu ob koncu dneva ali pa z sms sporočilom POMAGAM5 na 1919. Če se združimo, lahko skupaj pripomoremu k temu, da bo tudi letos na morju uživalo čim več otrok iz socialno šibkih dru