Uganka

Izginilo truplo najbolj znanega nemškega brezposelneža!

S.R.
26. 5. 2023, 19.45
Posodobljeno: 27. 5. 2023, 03.07
Deli članek:

Nedavno preminuli Arno Dübel, ki se ga je v Nemčiji držal sloves »najbolj predrzne brezposlene osebe,« je za javnost kot kaže posthumno pripravil novo norčijo. Pojavljajo se namreč ugibanja, kje se nahaja njegovo truplo.

Profimedia
Arno Dübel

Arno Dübel je nedavno umrl v bolnišnici v Hamburgu. Štel je 67 let, a Nemcem niti po smrti ne pusti dihati, saj kot kaže ni jasno, kaj se je zgodilo z njegovim truplom.

Kdo je bil Arno Dübel, se najverjetneje sprašuje slovenski bralec. V vasici Bornum am Elm v nemški zvezni deželi Spodnja Saška rojeni Dübel je v domovini postal razvpit zaradi desetletij brezposelnega življenja. Socialno podporo je vlekel vse od leta 1976, ko je »potencialno« kariero slikarja obesil na klin. Če je v teh desetletjih poleg brezposelnosti imel kakšno poslanstvo, je bilo to zabavljaštvo. Kdo bi dejal, da je bil tudi neuspešen glasbenik. Predvsem pa je slovel po tem, da je dejavno oglaševal dejstvo, da nikakor ne želi iskati službe. Velike napore je vlagal tudi v izogibanje vsem sankcijam, svoj življenjski stil pa je rad promoviral v televizijskih oddajah. Dübel je po poročanju portala 24hamburg.de v hamburški bolnišnici umrl zaradi odpovedi notranjih organov, ki je bila posledica ciroze jeter in pljučnega raka.

Profimedia
Arno Dübel

Skrivnost trupla

Nemški tabloid Bild, ki je imel Dübela pogosto v zobeh in ga je rad prikazoval kot prototip goljufa, le enega od mnogih, ki izkoriščajo nemški sistem socialnega varstva, danes poroča, da je njegovo truplo kot kaže izginilo. Njegove posmrtne ostanke namreč zdaj iščejo pristojne službe. V centralni upravi hamburških pokopališč so zbegani. Kot so potrdili za Bild, Dübela niso sežgali v nobenem od obeh hamburških krematorijev, prav tako ga, kolikor jim je znano, niso zagrebli na nobenem od hamburških pokopališč. Po njihovih podatkih bi morali Dübelovo truplo prepeljati v mrliško vežico enega od pokopališč, a nikjer ni zavedeno, da se je to tudi zgodilo. Dübelovi znanci sicer trdijo, da je bil pokopan na enem drugem pokopališču, a po poročanju tabloida tudi tam nimajo nobenih podatkov, da bi bil pokopan pri njih. Prav tako v tem času na hamburških pokopališčih niso pokopali nobene neznane osebe. Bild omenja dve možnosti, in sicer, da so njegovo truplo odpeljali svojci in ga nekje zagrebli sami, ali pa, da se še vedno nahaja v bolnišnici, kjer pa se na poizvedbe zaradi varstva osebnih podatkov niso odzvali. Obstaja tudi tretja možnost, da je karierni prevarant iz rokava izvlekel še en trik, zaradi katerega si beli glavo nemška birokracija.