Sedem kilogramov v pičlih desetih dneh

Voda je odlična rešitev, ko želimo hitro shujšati

Mare Koren
20. 5. 2023, 15.22
Deli članek:

Vodo lahko pijemo, vodo lahko jemo. S pomočjo te dragocene življenjske tekočine lahko namreč kot za šalo izgubimo odvečne kilograme.

dreamstime
Voda je zastonj in vsebuje nič kalorij.

Ponujamo vam preprosto metodo, ki vas ne bo stala niti centa, a bo hkrati odplaknila iz vašega telesa sedem kilogramov v pičlih desetih dneh! Voda ni le zastonj in vsebuje nič kalorij, ampak odlično napolni želodec in prežene lakoto. Če pol ure pred obrokom spijete dva kozarca vode, boste pozneje zaužili manj. Učinek je še boljši, če jeste tudi živila, bogata z vodo.

Voda prežene napade lakote

Že en kozarec vode aktivira hormon motilin, ki je znan tudi kot hormon sitosti. Ta krepi v črevesju peristaltične valove in pospešuje izločanje blata. Več vode popijemo, več hormona se izloči. Če nam tekočine primanjkuje, smo kar naenkrat lačni in imamo željo po sladkem. Energijo, ki nam jo na hitro da tablica čokolade, nam brez ene same kalorije priskrbi kozarec vode.

dreamstime
Energijo, ki nam jo na hitro da tablica čokolade, nam brez ene same kalorije priskrbi kozarec vode.

NAMESTO ČOKOLADE

Če nam tekočine primanjkuje, smo kar naenkrat lačni in imamo željo po sladkem. Energijo, ki nam jo na hitro da tablica čokolade, nam brez ene same kalorije priskrbi kozarec vode.

Kako deluje dieta z vodo

Testna skupina ljudi v ameriški raziskavi, v kateri so posamezniki v sedmih dneh izgubili po deset kilogramov, se je držala naslednjih pravil. Pol ure pred vsakim obrokom so spili 450 mililitrov vode. Njihovi dnevni obroki so bili sestavljeni iz živil, bogatih z vodo. Pojedli so 200 gramov sadja za zajtrk (najboljše so melone, grenivke in pomaranče), 125 gramov mlečnih izdelkov in sadež ali 70 gramov jagodičevja za dopoldansko malico, 200 gramov zelenjave za prilogo pri kosilu, 125 gramov mlečnih izdelkov in 70 gramov surove zelenjave za popoldansko malico ter 150 gramov surove zelenjave za prilogo pri večerji. Med obroki lahko pijemo vodo in nesladkane zeliščne čaje. Z jedilnika črtamo sladice, kavo in pravi čaj. Za kosilo in večerjo lahko pojemo tudi meso in ribe, a ker bo občutek lakote manjši, bodo naši obroki manjši. Pojedli bomo manj, vendar ne bomo lačni.